Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Innovatieve eigen videoproducties
Richard van Roesel
Gedegen voorbereiding met professionals
script

Eigen producties en uniek aanbod

Sinds onze start in 2011 hebben we veel ervaring opgedaan met het effect van muziek én beeld op de beleving en prikkelverwerking van mensen met dementie. Door het betrekken van onze doelgroep bij het samenstellen van de dagelijkse programmering en het produceren van geschikte en gewenste content, zijn we in staat gebleken om daadwerkelijk plezierig en ondersteunend verschil te maken in de dagelijkse (dementie)zorg. Kortom, zgn. 'caretainment' op maat.

Observaties en praktijksituaties hebben ons inzicht gegeven en geleid tot het verwezenlijken van speciaal aanbod voor deze groep zorgafhankelijke ouderen. Dementievriendelijk programma-aanbod welke je niet vindt bij publieke en commerciële aanbieders, maar nu wel beschikbaar is voor verpleeghuizen en kleinschalig wonen. En wie weet... ook ooit voor de mensen thuis. 

Lees hieronder over onze lopende (pilot)projecten. Deze projecten bestaan o.a. uit door ons zelf geproduceerd beeldmateriaal, in eigen huis, en altijd in samenwerking met professionals uit de dementiezorg. Uniek muziek- en beeldmateriaal ter ondersteuning van het dagritme, het maken van contact en het samen doen van activiteiten, af te stemmen per locatie, of zelfs per huiskamer, alleen bij GeheugenVenster.

Ook geïntereseerd in samenwerking? Neem gerust contact met ons op!

 
Troostgedichten

Troostgedichten

Levensbeschouwelijke activiteit op basis van de prachtige gedichten van Hans Cieremans. Verhalen over geloof, hoop, liefde, troost, vertrouwen en twijfel. Inclusief gespreksvragen ter ondersteuning of verdieping.
GeurTV

GeurTV

Sfeervolle huiskameractiviteit. Themagerichte beeldprogramma's met bijpassende geur voor extra beleving, ter ontspanning, het ophalen van herinneringen of om mensen juist een opwekkend gevoel te geven.
Themagesprek

Themagesprek

Gezellige kant-en-klaar voorbereide gespreksactiviteiten met videobeelden, foto's en ter afsluiting een Themaliedje of quiz, inclusief gespreksvragen, educatieve of tijdsbeeld weetjes en praktische tips.
Ouderwets Lekker

Ouderwets Lekker

Vers eten en koken is een belangrijk thema binnen de ouderenzorg. Zo ontstond inspiratie om een geheel nieuw kookprogramma te maken: ‘Ouderwets Lekker’. Met nostalgische recepten, herkenbare verhalen én kooktips voor de medewerker!
Tai Chi & Chi-Kung

Tai Chi & Chi-Kung

Tai Chi & Chi-Kung oefeningen zijn bijna moeiteloos uit te voeren en helpen om meer vitaliteit en ontspanning te creëren. De beweegoefeningen hebben bovendien een positief effect op de stemming!
Luchtdirigeren

Luchtdirigeren

Luchtdirigeren is een ontspannen activiteit op muziek welke stimuleert tot beweging. Maestro Richard van Roessel gaat graag met u mee in de beleving! Stilzitten lukt echt niet!
Sfeerviering

Sfeerviering

De Sfeerviering geeft leidraad aan spiritueel samenzijn in de huiskamer met o.a. gebed, een bijbelverhaal en liederen.
Visuele Knuffel

Visuele Knuffel

Bewoners in het verpleeghuis kunnen zich soms erg verloren of alleen voelen. Vanaf nu is het mogelijk om troost en afleiding te bieden met een persoonlijke video gemaakt door familieleden: de Visuele Knuffel.
Meezingliedjes

Meezingliedjes

Radio-icoon en presentatrice Anne van Egmond stelde voor ons een uniek Meezingliedjes aanbod samen, met de originele beelden van vroeger en tijdsbeeld informatie voor het maken van contact. Dankzij de ondertiteling kan nu iederéén meezingen!
Dieren

Dieren

Vorig jaar kregen we toegang tot een omvangrijk filmarchief met dierenbeelden. Hieruit hebben we mooie filmpjes kunnen samenstellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het dier is te zien in ons nieuwe natuuraanbod!
Memory in Motion

Memory in Motion

Communicatie op de afdeling gaat vaak gepaard met gebaren. Hoe fijn zou het zijn voor het begrip wanneer iedereen dezelfde gebaren gebruikt. Leuke oefeningen en nog handig ook!
Fotocollecties

Fotocollecties

Fotocollecties maar dan net even anders. Inclusief geheugensteuntjes en gesprekstips.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!