Innovatieve eigen videoproducties
Richard van Roesel
Gedegen voorbereiding met professionals
script

Eigen producties en uniek aanbod

De afgelopen 8 jaar hebben we veel ervaring opgedaan met het effect van muziek en beeld op de beleving en prikkelverwerking van mensen met dementie. Observaties en praktijksituaties hebben ons inzicht gegeven en geleid tot de ontwikkeling van speciaal aanbod voor deze groep zorgafhankelijke ouderen. Aanbod dat nog niet eerder was ontwikkeld, maar nu beschikbaar is voor verpleeghuizen. En hopelijk... ooit ook voor de mensen thuis. 

Lees hieronder over onze lopende pilotprojecten. Deze projecten bestaan o.a. uit door ons zelf geproduceerd beeldmateriaal, in eigen huis, en altijd in samenwerking met professionals uit de dementiezorg. Uniek muziek- en beeldmateriaal ter ondersteuning van het dagritme, het maken van contact en het samen doen van activiteiten, alleen bij STV.

 
Dieren

Dieren

Vorig jaar kregen we toegang tot een omvangrijk filmarchief met dierenbeelden. Hieruit hebben we mooie filmpjes kunnen samenstellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het dier is te zien in ons nieuwe natuuraanbod!
Sfeerviering

Sfeerviering

De Sfeerviering geeft leidraad aan spiritueel samenzijn in de huiskamer met o.a. gebed, een bijbelverhaal en liederen.
Luchtdirigeren

Luchtdirigeren

Luchtdirigeren is een ontspannen activiteit op muziek welke stimuleert tot beweging. Maestro Richard van Roessel gaat graag met u mee in de beleving! Stilzitten lukt echt niet!
EMS Films

EMS Films

De producent van 'De Nieuwe Wildernis' en 'De Wilde Stad' werkt mee aan een pilot met beelden waarbij je, zittend op een bankje, als het ware zelf deel uitmaakt van alles wat er om je heen gebeurt.
Eva Gans

Eva Gans

Unieke filmpjes door illustrator en activiteitenbegeleider Eva Gans voor geluksmomentjes in de huiskamer.
KLOS visustraining

KLOS visustraining

Veel ouderen met dementie krijgen last van slechter zicht. Goed dus om het zien van contrasten en vormen te blijven stimuleren via speciaal beeldmateriaal.
Memory in Motion

Memory in Motion

Communicatie op de afdeling gaat vaak gepaard met gebaren. Hoe fijn zou het zijn voor het begrip wanneer iedereen dezelfde gebaren gebruikt. Leuke oefeningen en nog handig ook!
Fotocollecties

Fotocollecties

Fotocollecties maar dan net even anders. Inclusief geheugensteuntjes en gesprekstips.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!