geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
onze producties

onze producties

caretainment voor zorgeloos vermaak:

wolk ondersteunt bij aangepaste prikkelverwerking
wolk on-demand dagbestedingsplatform
wolk voor contentmakers én gebruikers

eigen producties en uniek aanbod

Regelmatig toetsen wij onze programmering aan de ontwikkelingen binnen de zorgsector. Observaties hebben ons inzicht gegeven in de noodzaak van speciaal aanbod voor deze groep zorgafhankelijke ouderen. Er blijken helaas maar weinig tot geen programma's gemaakt welke rekening houden met de aangepaste prikkelverwerking van mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel of de dagstructuur in de zorg. En dus ontwikkelen we dit beeldmateriaal zelf, uiteraard in samenwerking met professionals uit de dementiezorg en maatschappelijk bevlogen contentmakers.

dagtv biedt dementievriendelijk programma-aanbod welke je niet vindt bij publieke en commerciële aanbieders. dagtv is speciaal ontwikkeld voor verpleeghuizen, kleinschalig en verzorgd wonen. En wie weet... ook ooit voor de mensen thuis.

zelf filmen? bekijk onze tips!

Wil je zelf een video of vlog maken voor mensen met dementie? Dan geven we je graag wat tips zodat zij er veel plezier aan beleven. Een goede voorbereiding is het halve werk. Houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat veel ouderen vaak slechter gaan horen en zien.

Het kijken en luisteren naar een verhaal van een bekende kan mensen met dementie namelijk veel troost bieden en fijne afleiding geven op de momenten dat het even nodig is. Een goed voorbeeld uit de praktijk is een Visuele Knuffel. Dat is een korte persoonlijke video (of vlog) van 3-6 minuten. Het is bovendien een leuke manier om de mantelzorgers en de jongere generatie meer te betrekken bij de zorg van hun naaste.

Met deze filmtips helpen we je graag op weg naar een geslaagde video. Je maakt 'm zo met je mobiel!

dan maken we het toch gewoon zelf!

Sinds onze start in 2011 heben we onze doelgroep betrokken bij het samenstellen van de dagelijkse programmering en het produceren van geschikte en gewenste content. Gelukkig zijn we in staat gebleken om daadwerkelijk plezierig en ondersteunend verschil te maken in de dagelijkse (dementie)zorg.

dagtv biedt 'caretainment' op maat. We gaan hierbij niet over één nacht ijs. De afgelopen jaren hebben we een prachtige collectie opgebouwd waar we trots op zijn.

troostgedichten

troostgedichten

Levensbeschouwelijke activiteit op basis van de prachtige gedichten van Hans Cieremans. Verhalen over geloof, hoop, liefde, troost, vertrouwen en twijfel. Inclusief gespreksvragen ter ondersteuning of verdieping.
geurtv

geurtv

Themagerichte en sfeervolle beeldprogramma's met bijpassende geur voor extra beleving, ter ontspanning, het ophalen van herinneringen of om mensen juist een opwekkend gevoel te geven.
themagesprek

themagesprek

Gezellige kant-en-klare gespreksactiviteiten met videobeelden, foto's en ter afsluiting een Themaliedje of quiz, inclusief voorbereide gespreksvragen, educatieve of tijdsbeeld weetjes en praktische tips.
ouderwets lekker

ouderwets lekker

Vers eten en koken is een belangrijk thema binnen de ouderenzorg. Zo ontstond inspiratie voor een nieuw kookprogramma: ‘Ouderwets Lekker’. Met nostalgische recepten, verhalen én handige kooktips.
tai chi & chi-kung

tai chi & chi-kung

Tai Chi & Chi-Kung helpt om meer vitaliteit en ontspanning te creëren. De beweegoefeningen zijn bijna moeiteloos uit te voeren en hebben een positief effect op de stemming.
luchtdirigeren

luchtdirigeren

Luchtdirigeren is een ontspannen activiteit op muziek welke stimuleert tot beweging. Maestro Richard van Roessel gaat graag met je mee in de beleving. Stilzitten lukt echt niet!
sfeerviering

sfeerviering

De Sfeerviering geeft leidraad aan spiritueel samenzijn in de huiskamer met o.a. gebed, een bijbelverhaal en liederen.
visuele knuffel

visuele knuffel

Bewoners in het verpleeghuis kunnen zich soms erg verloren of alleen voelen. Vanaf nu is het mogelijk om troost en afleiding te bieden met een persoonlijke video gemaakt door familieleden: de Visuele Knuffel.
meezingliedjes

meezingliedjes

Radio-icoon Anne van Egmond stelde ons unieke Meezingliedjes-aanbod samen, met tv-beelden van vroeger en weetjes voor het maken van contact. Dankzij de ondertiteling kan nu iederéén meezingen!
dieren

dieren

Onverwacht kregen we toegang tot een omvangrijk filmarchief met dierenbeelden. Daaruit hebben we mooie filmpjes kunnen samenstellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het dier is te zien.
memory in motion (pilot)

memory in motion (pilot)

Communicatie op de afdeling gaat vaak gepaard met gebaren. Hoe fijn zou het zijn wanneer iedereen dezelfde gebaren gebruikt. Leuke oefeningen en nog handig ook.
fotocollecties

fotocollecties

Fotocollecties maar dan net even anders. Speciaal samengesteld in quizvorm of als gespreksstof, inclusief geheugensteuntjes en gespreksvragen.

kijkje achter de schermen

Wat gebeurt er met oude filmarchieven voordat we ze op dagtv kunnen bekijken? Hoe gaat dat eigenlijk.... van tape naar TV? Ontdek wat er achter de schermen gebeurt!

blij met Inn-Archive: digitaal dementievriendelijk maatwerk

van tape tot tv

unieke programma's

Ik kijk de hele dag, alleen voor het journaal schakel ik even om en dan snel weer terug. Ik vond het zo leuk om mijn favoriete nummers voorbij te zien komen.

bewoner bij Cordaan

Sommige programma's zijn echt fantastisch. Dat vind je niet bij andere tv-zenders.

bewoner Brentano

TV kijken heeft een negatief imago. Het zou passiviteit en inactiviteit stimuleren. Maar via speciaal ontwikkeld muziek- en beeldaanbod kun je verpleeghuisbewoners heel goed passend activeren en prikkelen. Zinvolle dagbesteding, zeker ook voor mensen met dementie.

Waardigheid & Trots

Wij hebben zelfs een 'TV van toen'-commissie in het leven geroepen die bevindingen meldt en suggesties doet. Jullie nemen dit heel serieus, hartelijk dank daarvoor.

teamleider zorg