Innovatieve eigen videoproducties
Richard van Roesel
Gedegen voorbereiding met professionals
script

Eigen producties en uniek aanbod

Sinds onze oprichting in 2011 hebben we veel ervaring opgedaan met het effect van muziek én beeld op de beleving en prikkelverwerking van mensen met dementie. Door het betrekken van onze doelgroep bij het samenstellen van de dagelijkse programmering en het produceren van geschikte en gewenste content, zijn we in staat gebleken om daadwerkelijk plezierig en ondersteunend verschil te maken in de dagelijkse (dementie)zorg. 

Observaties en praktijksituaties hebben ons inzicht gegeven en geleid tot het verwezenlijken van speciaal aanbod voor deze groep zorgafhankelijke ouderen. Dementievriendelijk programma-aanbod welke je niet vindt bij publieke en commerciële aanbieders, maar nu wel beschikbaar is voor verpleeghuizen en kleinschalig wonen. En wie weet.. ook ooit voor de mensen thuis. 

Lees hieronder over onze lopende (pilot)projecten. Deze projecten bestaan o.a. uit door ons zelf geproduceerd beeldmateriaal, in eigen huis, en altijd in samenwerking met professionals uit de dementiezorg. Uniek muziek- en beeldmateriaal ter ondersteuning van het dagritme, het maken van contact en het samen doen van activiteiten, af te stemmen per locatie, of zelfs per huiskamer, alleen bij STV.

Ook geïntereseerd in samenwerking? Neem gerust contact met ons op!

 
Ouderwets Lekker

Ouderwets Lekker

Vers eten en koken is een belangrijk thema binnen de ouderenzorg. Zo ontstond inspiratie om een geheel nieuw kookprogramma te maken: ‘Ouderwets Lekker’. Met nostalgische recepten, herkenbare verhalen én kooktips voor de medewerker!
Tai Chi & Chi-Kung

Tai Chi & Chi-Kung

Tai Chi & Chi-Kung oefeningen zijn bijna moeiteloos uit te voeren en helpen om meer vitaliteit en ontspanning te creëren. De beweegoefeningen hebben bovendien een positief effect op de stemming!
Meezingliedjes

Meezingliedjes

Radio-icoon en presentatrice Anne van Egmond stelde voor ons een uniek Meezingliedjes aanbod samen, met de originele beelden van vroeger en tijdsbeeld informatie voor het maken van contact. Dankzij de ondertiteling kan nu iederéén meezingen!
Dieren

Dieren

Vorig jaar kregen we toegang tot een omvangrijk filmarchief met dierenbeelden. Hieruit hebben we mooie filmpjes kunnen samenstellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het dier is te zien in ons nieuwe natuuraanbod!
Luchtdirigeren

Luchtdirigeren

Luchtdirigeren is een ontspannen activiteit op muziek welke stimuleert tot beweging. Maestro Richard van Roessel gaat graag met u mee in de beleving! Stilzitten lukt echt niet!
Sfeerviering

Sfeerviering

De Sfeerviering geeft leidraad aan spiritueel samenzijn in de huiskamer met o.a. gebed, een bijbelverhaal en liederen.
Memory in Motion

Memory in Motion

Communicatie op de afdeling gaat vaak gepaard met gebaren. Hoe fijn zou het zijn voor het begrip wanneer iedereen dezelfde gebaren gebruikt. Leuke oefeningen en nog handig ook!
Fotocollecties

Fotocollecties

Fotocollecties maar dan net even anders. Inclusief geheugensteuntjes en gesprekstips.
Samenwerking

Samenwerking

Soms is er prachtig beeldmateriaal geproduceerd door derden, welke wij mogen gebruiken voor het (verder) ontwikkelen van nieuwe dementievriendelijke programma's. Dit zijn onze samenwerkingspartners en projecten.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!