logo

Video's over STV

Folders STV

STV, volop in beweging

Via Facebook delen we filmpjes en voorbeelden over de inhoud van ons dagprogramma. Like onze GeheugenVenster-pagina indien u op de hoogte wilt blijven van brancherelevante informatie en belevingsgerichte wetenswaardigheden.

Stichting STV GeheugenVenster houdt haar abonnees en relaties op de hoogte via Nieuwsbrieven. Op deze webpagina vindt u het laatste nieuws. Voorafgaande berichten vindt u in ons Archief.


Anne van Egmond: goud voor het geheugen

Verheugd laten wij u weten dat Anne van Egmond vanaf heden is verbonden aan onze Stichting en gaat helpen bij het ontwikkelen én presenteren van nieuwe reminiscentie programma's.

Ruim 50 jaar lang vulde haar vertrouwde stemgeluid menig huiskamer zowel via de radio als de televisie. Wie is eigenlijk niet met haar opgegroeid? In augustus presenteert ze haar radioprogramma 'Egmond Binnen' bij RTV Noord-Holland voor het laatst en dan is haar stem niet meer te horen. Maar... wel bij ons!

Alleen al haar warme stem zal bij menig oudere een vertrouwde sfeer en vele fijne herinneringen oproepen. Anne gaat haar enorm brede en parate muziekkennis inzetten om mensen met dementie te helpen herinneren. De combinatie van haar stem, muzikale herinneringen, tijdsbeeldverhalen en haar presentatie-vaardigheden zullen bij mensen met dementie de poorten naar het geheugen openen en de hersenen activeren op een verantwoorde en vooral plezierige manier.

Wij vinden het fantastisch dat Anne met ons gaat samenwerken waardoor wij via ons GeheugenVenster-programma nog meer activiteiten kunnen gaan aanbieden welke positief bijdragen aan de beleving van de dag en het woon- en leefklimaat in de huiskamer.

Datum: 16 augustus 2016

Ik kijk iedere dag naar STV en geniet enorm van de muziek.
(Bewoonster)