geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
samenwerking

samenwerking

helpt u ook mee? samen bereiken we meer:

wolk maakt u zelf programma's?
wolk heeft u materiaal uit (bedrijfs)archieven?
wolk bent u zorgartiest?

samen maken we het verschil!

Wij zijn ontzettend blij met onze samenwerkingspartners, die met ons verschil willen maken in de dagelijkse zorg voor mensen met dementie. Er zijn helaas maar weinig tot geen programma's gemaakt welke rekening houden met de aangepaste prikkelverwerking van mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel of de dagstructuur in de (dementie)zorg. En dus ontwikkelen we dit filmmateriaal zelf. Daarbij hebben we jouw hulp hard nodig!

Dankzij de medewerking van contentmakers, producenten, (bedrijfs)archieven, technische en facilitaire partners is het mogelijk om het dagtv programma-aanbod in de (gezamenlijke) huiskamer te brengen, voor meer (be)leef- én werkplezier, elke dag.

ik ben geïnteresseerd in samenwerking

bedrijfsarchieven

We werken ook samen met historische bedrijfsarchieven. Waarom?

Werkgevers hebben vaak een grote rol gespeeld in het werk en privéleven van mensen. En voor wie niet in de jaren '50 en '60 is opgegroeid, geven de (film)beelden en informatie context en inzicht in het leven van vroeger, een prachtige voedingsbodem voor waardevolle contactmomenten.

Historisch cultureel erfgoed als welzijnsinstrument!

ik wil meehelpen

openstelling platform voor contentmakers

In 2017 stelden wij ons streaming platform open aan derden om makers van prikkelarme (SlowTV) en welzijnsgerichte content direct toegang te geven tot de (dementie)zorg. Doel: zorgmedewerkers ondersteuning bieden d.m.v. een centrale verzamelplek vol inspiratie met voor de doelgroep geschikte content. Kortom, ‘voor het gemak, alles onder 1 dak’.

Ook zorgartiesten kunnen zich aanmelden. In de huiskamer krijgen medewerkers en bewoners alvast een voorproefje van uw repertoire. Dankzij de gepubliceerde informatie kunnen zij rechtstreeks contact met hen opnemen. Ben je zorgartiest en wil je zichtbaar zijn in de huiskamer van jouw doelgroep? In dit nieuwsbericht vind je de details.

Ben je contentmaker en wil je bewoners plezier geven met uw muziek- en/of beeldmateriaal? Via ons platform kun je de zorgmedewerker rechtstreeks informeren en laten kennismaken met jouw content. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

ik wil toegang tot de zorg via het dagtv platform

help jij ook mee?

CliniClowns

CliniClowns

CliniClowns heeft een serie komische video’s ontwikkeld om plezier en afleiding te geven aan kinderen tijdens hun ziekteproces. Inmiddels weten we dat deze video’s ook ouderen in het verpleeghuis veel plezier bezorgen.
 
Beter door Beeld

Beter door Beeld

Alleen al het kijken naar de natuur heeft een positief effect op de emotionele beleving. De natuurbeelden van Beter door Beeld helpen bij het verminderen van angst en onrust. Gewoon genieten mag natuurlijk ook.
 
Bedrijfsarchieven

Bedrijfsarchieven

Werkgevers hebben vaak een grote rol gespeeld in het leven van mensen en bijgedragen aan de ontwikkeling van onze samenleving. Historische archieven geven ons inzicht in het werken en leven van toen.
 
Switch2Move

Switch2Move

Pilotproject met ritmische dansoefeningen speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie door Switch2Mov. Het activerende SIM oefenprogramma kan nu ook in de huiskamer worden ingezet. Dans, goed voor lichaam en geest!
 
Natural Mood Makers

Natural Mood Makers

GeurTV: Sfeervolle huiskamer activiteiten die door beelden én geur herinneringen oproepen en ontspanning creëren, of zelfs trek stimuleren. Optimaal genieten!
EMS Films

EMS Films

De producent van 'De Nieuwe Wildernis' en 'De Wilde Stad' werkt mee aan een pilot met beelden waarbij je, zittend op een bankje, als het ware zelf deel uitmaakt van alles wat er om je heen gebeurt.
Eva Gans

Eva Gans

Unieke filmpjes door illustrator en activiteitenbegeleider Eva Gans voor geluksmomentjes in de huiskamer.
KLOS visustraining

KLOS visustraining

Veel ouderen met dementie krijgen last van slechter zicht. Goed dus om het zien van contrasten en vormen te blijven stimuleren via speciaal beeldmateriaal.

onze samenwerkingspartners

Help je ook mee om het leven van mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel aangenamer te maken? Steun onze missie om bewoners in verpleeghuizen een fijne dag te bezorgen. Word ook partner en neem contact met ons op. Samen maken we het verschil!