Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Samenwerkingspartners
Samenwerking

Samen maken we het verschil!

Soms is er prachtig (nostalgisch) beeldmateriaal geproduceerd door derden, welke wij mogen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe dementievriendelijke programma's. Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking met deze gepassioneerde filmmakers, die met ons verschil willen maken in de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Ook werken we samen met historische bedrijfsarchieven. Waarom? Werkgevers hebben vaak een grote rol gespeeld in het werk en privéleven van mensen. En voor wie niet in de jaren '50 en '60 is opgegroeid, geven de (film)beelden en informatie context en inzicht in het leven van vroeger, een prachtige voedingsbodem voor waardevolle contactmomenten. Historisch cultureel erfgoed als welzijnsinstrument!

Ook geïnteresseerd in samenwerking? Neem gerust contact met ons op!

 
CliniClowns

CliniClowns

CliniClowns heeft een serie komische video’s ontwikkeld om plezier en afleiding te geven aan kinderen tijdens hun ziekteproces, zodat ze naast live ook op een andere manier kunnen genieten van de clowns. Samen zijn we nu een pilotproject gestart om te kijken of deze video’s ook ouderen in het verpleeghuis plezier kunnen bezorgen.
Beter door Beeld

Beter door Beeld

Alleen al het kijken naar de natuur heeft een positief effect op de emotionele beleving. Natuurbeeldspecialist Beter door Beeld stelde speciaal voor onze abonnees een serie natuurbeelden samen welke effectief bijdragen aan het verminderen van angst en onrust. Of om gewoon van te genieten natuurlijk.
Bedrijfsarchieven

Bedrijfsarchieven

Werkgevers hebben vaak een grote rol gespeeld in het leven van mensen, van (sociale) gemeenschappen en bijgedragen aan groei en ontwikkeling van onze samenleving. Dankzij deze bedrijfshistorische archieven komen we meer te weten over het werken én leven van vroeger.
Switch2Move

Switch2Move

Pilotproject met ritmische dansoefeningen speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Dankzij onze samenwerking kan Switch2Move het SIM oefenprogramma nu rechtstreeks aanbieden aan eindgebruikers in verpleeghuizen. Dans, goed voor lichaam en geest!
Natural Mood Makers

Natural Mood Makers

In samenwerking met Natural Mood Makers hebben we uniek Activiteiten-aanbod kunnen ontwikkelen: GeurTV! Sfeervolle huiskamer activiteiten die door beelden én geur herinneringen oproepen en ontspanning creëren, of zelfs trek stimuleren. Optimaal genieten!
EMS Films

EMS Films

De producent van 'De Nieuwe Wildernis' en 'De Wilde Stad' werkt mee aan een pilot met beelden waarbij je, zittend op een bankje, als het ware zelf deel uitmaakt van alles wat er om je heen gebeurt.
Eva Gans

Eva Gans

Unieke filmpjes door illustrator en activiteitenbegeleider Eva Gans voor geluksmomentjes in de huiskamer.
KLOS visustraining

KLOS visustraining

Veel ouderen met dementie krijgen last van slechter zicht. Goed dus om het zien van contrasten en vormen te blijven stimuleren via speciaal beeldmateriaal.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!