geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
helpdesk
login
 

VisusKunst: zien is beleven

Veel ouderen krijgen last van slechter zicht. Voor mensen met dementie zijn contrasten helemaal belangrijk. Goed dus om het zien van contrasten en vormen te blijven stimuleren via speciaal beeldmateriaal.

In samenwerking met KLOS Media zijn wij gestart een nieuwe vorm van 'amusement' binnen het dagtv Activiteiten-aanbod: 'VisusKunst'.

Bij het samenstellen van dit programma-onderdeel is uitgegaan van het thema beeldende kunst. Het aanbod bestaat uit een selectie van 14 animaties waarin telkens een schilderij ontstaat. Bij elke animatie is muziek gecomponeerd die enerzijds de animatie ondersteunt maar ook past in de sfeer van het oorspronkelijke schilderij. Een voice-over vertelt iets over de kunstenaar en over het kunstwerk.

Deze trainingsprogramma's zijn door KLOS Media speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, waarbij de zintuigen worden getraind in het zien en herkennen van contrasten en vormen. Bovendien leveren de filmpjes leuke gespreksstof op. Wat is uw favoriete kunstschilder?

Abonnees vinden de filmpjes in het Activiteitenmenu onder 'Kunstbeleving', kies dan 'VisusKunst'.