geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
activiteiten

dagtv activiteiten

zinvolle dagbesteding voor dagelijks plezier:

wolk ruim 1.000 geheel voorbereide activiteiten 'Alz-flix'
wolk inspelend op elke (on)gewenste situatie
wolk zeer eenvoudig in gebruik, ook voor bezoek

dagtv: het meest uitgebreide activiteitenplatform voor zorg en welzijn

Wil je het activiteitenaanbod binnen de zorglocatie vergroten, voor groepen of individueel en direct aan de slag kunnen? Via de dagtv mediaspeler van GeheugenVenster ontvang je:

 • ruim 12.000 minuten aan aangepaste digitale dagbesteding
 • meer dan 1.000 geheel voorbereide aangepaste huiskamer activiteiten (onze ‘Alz-flix)
 • kant-en-klaar: zonder zoekwerk of tijdsbeeldkennis start je meteen een gezellige activiteit
 • effectieve en passende afleiding bij agitatie of (nachtelijke) onrust
 • digitaal handboek met praktische activiteitenondersteuning
 • elke maand nieuwe inspiratie voor medewerkers / vrijwilligers
 • speciaal samengesteld TV-kanaal met zorgondersteunend 24-uursprogramma

dagtv activiteiten bij dementie: praktisch en gebruiksvriendelijk

Veel tijd kwijt met zoeken en filmpjes checken op youtube? Beperkt aanbod van DVD-tjes? Of oeverloos zoeken op internet voor inspiratie of om kennis op te doen over onderwerpen waar je niet veel van weet? Het is nogal tijdrovend. Dat kan anders! In de dagtv mediaspeler vind je ‘voor het gemak, alles onder 1 dak’.

Het dagtv activiteitenplatform van GeheugenVenster bevat kant-en-klaar materiaal voor uitgebreidere groepsactiviteiten of voor momentjes van individuele aandacht tussendoor. Om van iemands slechte dag met positief materiaal weer een goede dag te maken.

Alle activiteiten zijn geheel voorbereid, boordevol tijdsbeeld weetjes, gespreksvragen, zintuigprikkelende en praktische tips voor de (jongere) medewerker. Ook handig: abonnees ontvangen iedere maand nieuwe inspiratie en ideeën voor actuele of seizoensgebonden activiteiten. Praktisch en laagdrempelig, want je kunt meteen beginnen.

praktische ondersteuning voor medewerkers

voordelen van belevingsgerichte activiteiten

 • kant-en-klaar: TV aan, kiezen en meteen aan de slag
 • actueel: elke maand tips die inspelen op de actualiteit, themadagen en het seizoen
 • op maat: speciaal samengesteld programma-aanbod, ook geschikt voor mensen met dementie en NAH
 • elk moment: toegang tot digitaal handboek op je eigen tablet of telefoon vol praktische info op het gebied van kunst, cultuur en historie
 • verdieping: kennisdeling en inzichten voor jong en oud
 • effectief: laagdrempelig hulpmiddel ter ondersteuning en invulling van zorgleefplan
 • praktisch: jaarlijkse workshop met praktische handvatten voor uiteenlopende situaties

In de praktijk blijkt dat mantelzorgers en bezoek zelf ook gemakkelijk gebruik maken van het programma-aanbod. Door de voorbereide informatie over de onderwerpen kun eenvoudig starten met een gezellige activiteit. Het activiteitenaanbod is veelzijdig en houdt rekening met aangepaste prikkelverwerking. Mooie contactmomenten verzekerd!

bekijk onze abonnementen

dagbesteding en activiteiten: de keuze is reuze!

Je kunt het 24-uursprogramma onderbreken om met elkaar een activiteit te doen. Het dagtv activiteitenaanbod biedt stimulerende en prikkelarme programma's op elk gewenst moment. Handig om direct in te kunnen spelen op situaties, bij korte of langere activiteiten, individueel of persoonlijk, op iemands goede en slechte dagen. Het on-demand aanbod bevat ruim 1.000 activiteitenprogramma's, van activatie en interactie tot zingeving en rust.

een paar voorbeelden van dagtv activiteiten:

geurtv

geurtv

Themagericht materiaal met een begeleidende geur voor extra beleving, bijvoorbeeld voor het stimuleren van trek. Zintuigbeïnvloeding waardoor het water je alvast in de mond loopt! Honger!
 
tai chi

tai chi

Deze beweegoefeningen helpen om meer vitaliteit en ontspanning te creëren en hebben bovendien een positief effect op de stemming. Spiegelen en meteen beginnen. Goed voor lichaam en geest.
 
troostgedichten

troostgedichten

Handvat voor het bespreken van serieuze en relationele onderwerpen. Dit materiaal ondersteunt wanneer iemand moeite heeft bij het vinden van de juiste woorden of het starten van een persoonlijk gesprek.
 
afkoeltv

afkoeltv

Ondersteunend materiaal gedurende de warm(st)e dagen van het jaar. Visuele beïnvloeding van het emotionele brein voor een koelere lichaamservaring. Wat een coole ervaring!
 

hoe wordt dagtv ingezet?

Ervaart men onrust of verveling of is er sprake van dwaalgedrag, dan kunnen we nu een programma aanbieden wat is afgestemd op de interesse van de bewoner. De bewoner ervaart hierdoor meer rust en wij kunnen mogelijk valgevaar terugdringen.

gespecialiseerd medewerker welzijn Amaliazorg

Beide aansluitingen zijn een groot succes! In de woonkamer is al gedanst en karaoke gedaan. In de tuinkamer gebruiken we het GeheugenVenster nu standaard in de ochtend. We merken dat de dagindeling en de ritmiek door de dag heen erg prettig zijn.

zorgondernemer bij Het Andere Wonen

Ik zie dat mensen het leuk vinden. Soms wordt er meegeklapt of heen en weer gewiegd. Het biedt ons ook veel mogelijkheden.

activiteitenbegeleider bij Careyn

Wat zijn wij als medewerkers blij met de inzet van geheugenvenster. Het geeft ons prachtige handvaten omtrent activiteiten. Beweegprogramma's, natuur en beleefprogramma's, meezingliedjes, religie, etc. Wij hebben plezierig contact met onze bewoners en de bewoners ook onderling.

medewerker kleinschalig wonen

Ik print de Inspiratiekalender, plastificeer hem en leg ʻm in de huiskamer zodat de zorg er ook mee aan de slag kan. Dat maakt het extra makkelijk om een activiteit te beginnen.

activiteitenbegeleidster Careyn

We merken dat dagtv erg goed aansluit op de belevingswereld van mensen met dementie. Doordat het zoʼn breed aanbod is, kunnen we goed aansluiten op de individuele behoefte. Op sommige afdelingen is er meer animo voor bewegen, dan wordt er na het ontbijt door een groepje bewogen met Olga Commandeur.

gespecialiseerd medewerker welzijn Amaliazorg