geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
inspiratie

inspiratie

meteen inspelen op de situatie en educatief:

wolk boordevol kennis en (historische) context
wolk praktische gespreksvragen en tips
wolk elke dag aanraders en ideeën

meteen starten met gezellige activiteiten

Nog nooit was het starten van een gezamenlijke activiteit zo eenvoudig en binnen handbereik. Elke activiteit is kant-en-klaar voorbereid zodat je deze inhoudelijk goed kunt begeleiden. Of het nu gaat om bewegen, muziek of een gespreksactiviteit. Alle informatie is eenvoudig te raadplegen op uw eigen tablet of telefoon, tijdens de activiteit of vooraf ter voorbereiding.

Het dagtv activiteitenhandboek bevat:

  • informatie over de filmbeelden, foto's en muziek
  • inhoudelijke informatie over het onderwerp
  • interessante weetjes over vroeger én nu
  • overzichtelijke en gebruiksvriendelijke bediening
  • voorbereide gespreksvragen
  • kennis over kunst, cultuur en historisch erfgoed
  • zintuigprikkelende tips voor een uitgebreidere (thema)activiteit
  • praktische informatie ter voorbereiding of begeleiding van de activiteit

Dankzij de voorbereide ondersteunende informatie kunnen (jongere) collega's, woonondersteuners of vrijwilligers en ook familie en bezoek eenvoudig een gezellige activiteit beginnen met aandacht voor elkaar.

meer weten over een abonnement

inspiratie en tips voor activiteiten: actueel en verrassend

Ideeën opdoen voor gezellige activiteiten of passende afleiding in de huiskamer? Via de dagtv mediaspeler kun je eenvoudig en snel een leuke activiteit beginnen of afleiden van een bepaalde situatie. De keuze is werkelijk reuze. Daarom helpen we je graag een handje bij het kiezen van een passende activiteit met de dagtv Inspiratiekalender!

“Ik print de Inspiratiekalender, plastificeer hem en leg ‘m in de huiskamer zodat de zorg er ook mee aan de slag kan. Dat maakt het extra makkelijk om een activiteit te beginnen.”
(activiteitenbegeleider bij IJsselheem)

Abonnees ontvangen iedere maand praktische tips en suggesties voor activiteiten, inspelend op de actualiteit, het seizoen of zomaar, omdat het gewoon gezellig is om met elkaar in contact of bezig te zijn. De Inspiratiekalenders zijn eenvoudig te raadplegen via de (afdelings)tablet of telefoon. De tips vind je ook in het Activiteitenmenu op TV, onder ‘Aanraders’.

Zo helpen we elkaar en 'onze' bewoners aan meer leef- en werkplezier.

meer weten over passende activiteiten bij dementie?

Wanneer je een abonnement afsluit, komen we naar de locatie om de dagtv mediaspeler te installeren en geven meteen een introductie workshop. Daarin vertellen we over de opbouw van de programmering en helpen we medewerkers op weg in de activiteitenondersteuning via tablet of telefoon.

Gedurende de abonnementsperiode kun je als abonnee voor nieuwe collega's kosteloos een Inspiratieworkshop plannen. Onderdeel van onze service.

Ben je inmiddels overtuigd van het positieve effect van muziek en beeld in de dagelijkse zorg en wil je hier meer mee doen? Voor zorgorganisaties en verpleegkundigen opleidingen verzorgen we educatieve lessen en inspirerende workshops met teamopdrachten over de inzet van 'Beeld & Geluid bij dementie'.

Tijdens onze gastlessen en workshops krijgen deelnemers inzicht in hoe zij visuele prikkels activerend, ondersteunend, belevingsgericht en gewaardeerd kunnen inzetten in de dagelijkse zorg. Informeer naar onze scholingsprogramma’s op locatie:

naar onze kennisbank

onze inspiratie

Een oma met alzheimer, eenzaam in het verpleeghuis; naasten die moeten leren leven met de gevolgen van een hersenbloeding; het viel ons op dat veel mensen de positieve invloed en het belang wisten van muziek. Aandacht voor geschikt beeldaanbod, zeker via de televisie, was er niet. Het motiveerde ons om nieuw en aangepast programma-aanbod te ontwikkelen om zo een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen met een aangedaan brein.

Gesprekken met experts over omgevingszorg en leefplezier, meters boeken vol wetenschappelijke inzichten, ervaringsverhalen, praktische ondersteuning; reacties van bewoners en verzoeken van medewerkers; sinds 2011 hebben we niet stilgezeten. Er is nu een volledig aangepast 24-uurs dagprogramma en een enorm aanbod ondersteunende activiteiten voor de zorg waar iedereen dagelijks veel plezier aan beleeft: dagtv!

Met veel plezier blikken wij terug op de inspirerende gesprekken met Dr. Anneke van der Plaats, sociaal geriater, oprichter van het Breincollectief. Ook haar inzichten hebben meegenomen bij de ontwikkeling van nieuw en dementievriendelijk programma-aanbod.

en zo is het gekomen...