geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
dagtelevisie

TV en dementie

zorgeloos genieten met aangepast TV-aanbod:

wolk dementie- en NAH-vriendelijke programma's
wolk dagstructuur op de eigen kamer
wolk stimuleert deelname door in-huis nieuws

ondersteunend tv-aanbod voor de zorg: dagelijks plezier en gespreksstof

Is er even geen tijd voor een activiteit, dan kunnen bewoners zorgeloos genieten van aangepast tv-aanbod. Dit door ons samengestelde en zelf geproduceerde programma-aanbod is afgestemd op de dagstructuur passend bij het zorgmoment en het ritme van de dag.

Dankzij het veelzijdige aanbod met maar liefst 12.000 verschillende muziek- en beeldfragmenten, nostalgisch amusement en archetypische beelden is geen dag hetzelfde. Aantrekkelijk aanbod waarop men kan meezingen of meebewegen, dat stimuleert tot interactie of juist ontspanning biedt.

dagtv geeft leuke onderlinge gespreksstof en plezierige afleiding op (on)rustige momenten. Ook onze nachtprogrammering levert een positieve bijdrage aan het verminderen van dwaalgedrag bij nachtelijke onrust.

Nog een plezierige bijkomstigheid: het dagtv programma wordt succesvol ingezet tijdens dienstwisselingen. Prettig voor de collega’s, maar vooral gezellig voor de bewoners.

tv-aanbod speciaal voor zorg en welzijn

dagtv betrekt bewoners bij de leefomgeving

Wil je dagtv aanbieden via het eigen kabelTV-netwerk binnen de zorglocatie, zodat iedereen dagtv kan ontvangen op de eigen televisie? Dat kan! Bovendien kunnen wij het dagtv programma voorzien van jullie eigen locatienieuws.

Jullie activiteitenkalender wordt door ons verwerkt en ieder uur getoond in jullie eigen Nieuwsvenster, uiteraard herkenbaar in de huisstijl van de zorgorganisatie.

Ook bestaat de mogelijkheid om desgewenst eigen foto’s in te voegen in de programmering, bijvoorbeeld van gedane uitstapjes. Bij elke abonnementsvorm zijn overigens de wekelijks wisselende (door ons geplaatste) fotocollecties inbegrepen.

bekijk onze abonnementen

welkom thuis in het verpleeghuis met dagtv

Wat bijzonder is aan dagtv? Het gehele programma-aanbod houdt rekening met de aangepaste prikkelverwerking van mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel.

dagtv geeft verantwoorde en stimulerende prikkels op het juiste moment en helpt ook mensen met een aangedaan brein op een verantwoorde, zinvolle manier de dag door. Zo kunnen álle bewoners genieten van veelzijdig cultuuraanbod, muziek en heerlijk herkenbaar tv amusement voor gezellig contact. Dat geeft een welkom en vertrouwd gevoel.

“De bewoners worden niet meer overprikkeld door reguliere uitzendingen op tv, maar ontspannen met dagtv!" (welzijnscoach Carintreggeland)

Het aangepaste programma-aanbod kan worden ontvangen op alle televisies: bij de bewoners op de eigen kamer én de gemeenschappelijke woonkamers. Bij een locatie-abonnement worden alle aansluitingen via het eigen kabelnetwerk binnen de locatie voorzien van het dagtv 24-uursprogramma (zoals 'hotelTV').

Er is ook een abonnementsvorm waarbij medewerkers extra on-demand programma's kunnen gebruiken voor het doen van gezamenlijke activiteiten in de huiskamer. Een dagtv huiskamer-abonnement wordt afgesloten per TV.

thuis in het verpleeghuis

dagtv heeft een positief effect op de gezondheid

Onderzoek in opdracht van zorgorganisatie Cordaan heeft uitgewezen dat het dagtv programma-aanbod het welzijn van bewoners in verpleeghuizen verbetert en bijdraagt aan ‘gezonde activiteit’ en ‘gezonde rust’.

Dit positieve effect wordt mede toegeschreven aan het feit dat het 24-uurs programma is en hierdoor continue zorgt voor positieve prikkels: “Het zijn van die geluksmomentjes die het creëert.” Ook de verzorgenden ervaren minder stress en maken makkelijker contact met de bewoners.

lees meer over beeld en prikkelverwerking

nostalgie tv speciaal voor zorg en welzijn

In de praktijk blijkt dat regulier TV-aanbod bij zorgafhankelijke bewoners veel onrust teweeg kan brengen en de sfeer ongewenst negatief beïnvloedt. Dat kan anders. dagtv biedt nostalgie TV met een aangepast programma vol plezierig amusement, ontspannen beelden en heerlijke muziekklassiekers. Bovendien biedt het 24-uursprogramma houvast in de dagstructuur.

dagtv is eenvoudig toe te voegen aan uw interne TV-pakket.

"Het leven van onze bewoners en aanleunbewoners is veranderd sinds ingebruikname van TV van toen. Er wordt genoten van oude beelden en er komen allerlei herinneringen boven en deze worden gedeeld aan de koffietafel." (manager Social Cultureel Werk bij Brentano)

bekijk het programma-aanbod

ervaringen met dagtv

Hoe fijn is het dat wij onze bewoners niet hoeven te confronteren met al het nieuws van de dag van vandaag! Ik wil hierbij graag benadrukken hoe mooi geheugenvenster is bij ons op de woning en dat wij hier dankbaar gebruik van maken.

medewerker KSW Woonzorg Flevoland

Het is belangrijk om mensen keuzes te geven voor het doen van leuke activiteiten. dagtv helpt bewoners herinneren en dankzij het programma worden meer bewoners bij de leefomgeving betrokken. Het programma geeft momenten van geluk, blijdschap en herkenning.

activiteitenbegeleidster Amstelring

Ik zag erg op tegen het uploaden van eigen foto's in de mediaspeler -ik ben niet zo digitaal- maar dit is zo eenvoudig en overzichtelijk… het is gewoon vrolijk werken!

activiteitenbegeleider TriviumMeulenbeltZorg

Alle activiteiten worden nu op de televisie getoond en hierdoor wordt iedereen regelmatig herinnerd aan wat er te doen is. Zo fijn dat er nu een manier is om bewoners te bereiken die veel tijd in hun kamer doorbrengen.

activiteitenbegeleider Evean

dagtv kan helpend zijn bij het aanbieden van structuur in het dagritme via materiaal passend bij dagelijkse handelingen, zoals eten en drinken.

gespecialiseerd medewerker welzijn Amaliazorg