geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
over ons

kennismaken?

we vertellen je graag meer over ons aanbod:

wolk het televisie- en activiteitenaanbod
wolk hoe het werkt
wolk wanneer je dagtv gebruikt

samen maken we het verschil

Bij GeheugenVenster richten we ons op de belevingswereld van mensen die te maken hebben met aangepaste prikkelverwerking door dementie of niet-aangeboren hersenletsel, wonend in woon-/zorglocaties en verpleeghuizen. Dankzij samenwerking met omroepen en producenten, professionals en experts uit de (dementie)zorg, ondersteuning van toeleveranciers, maatschappelijk betrokken bedrijven, bevlogen meedenkers én -doeners, zijn we in staat om passend en plezierig TV- en activiteitenaanbod te realiseren. Onze uitdaging is daarbij om de kosten zo laag mogelijk te houden waardoor deze vorm van ondersteuning voor veel mensen en organisaties beschikbaar is, blijft danwel komt.

Samen blijken we in staat een zinvolle bijdrage te leveren aan het welzijn van zorgafhankelijke bewoners en bovendien, dankzij een plezierig, zinvol en effectief dagprogramma, de werklast van medewerkers te verminderen. Meer waardevolle tijd en aandacht voor elkaar! 🧡

en zo is het gekomen....

Toen wij in onze privésituatie te maken kregen met de gevolgen van een hersenbloeding, viel ons op dat de maatschappij weinig rekening houdt met aangepaste prikkelverwerking. Het moet allemaal snel, sneller, snelst. Swipen en scoren. Ook de televisie bracht veel onrust en ongemak in onze huiskamer. Het besef van tijd ging wat verloren en het overdag kijken naar programma's die normaal gesproken 's avonds worden uitgezonden, bracht verwarring. Om nog maar niet te spreken van de drukke discussieprogramma's en spannende films voor het slapen gaan. Het zette ons aan het denken.

Ook Tel Sell heeft gezorgd voor het ontstaan van dagtv. Tel Sell? Jazeker, dat tv-kanaal dat overdag (net zoals Tommie Teleshopping) allerlei werkelijk ónmisbare huishoudgadgets en 'Amazing!' producten aanbiedt die je leven aangenamer moeten maken. De oma van René Kroon keek op haar kamer in het bejaardenhuis naar Tel Sell. "Ja", zei ze verontwaardigd, "d'r is helemaal niets op TV!" Dat was er natuurlijk wel, maar het sprak haar helemaal niet aan. Dat ze uit pure armoede naar Tel Sell zat te kijken, dat moet toch anders kunnen!

René maakte toen voor haar een dvdtje met allemaal nostalgische liedjes en filmpjes van vroeger. Enig vond ze dat. En zij niet alleen. Binnen de kortste keren zat de hele afdeling bij haar op de kamer. Iedereen vond het leuk en haalde met elkaar herinneringen op. Dit werd ook opgemerkt door de betreffende locatiemanager en zo is het idee voor het ontwikkelen van een aangepast 24-uurs muziek- en beeldprogramma geboren.

GeheugenVenster: van STV naar dagtv
Overzicht van onze ontwikkeling en mijlpalen sinds 2011

even voorstellen

Maak kennis met de mensen die zich dagelijks inzetten voor meer leef- en werkplezier, ons inspiratie geven en bijstaan met advies.

Wil je met ons samenwerken? >

Ingrid+van+der+Horst

Ingrid van der Horst

directeur

Ezra+van+der+Horst

Ezra van der Horst

helpdesk, backoffice & postproduction

Elzeline+Koerselman

Elzeline Koerselman

content creator

Coco-M%C3%A9+van+der+Horst

Coco-Mé van der Horst

social media

Anne+van+Egmond

Anne van Egmond

adviseur Muzikale Herinneringen

Ds.+Tim+van+Iersel

Ds. Tim van Iersel

adviseur Religieuze Beleving & Sfeervieringen

Monique+Stam-Hooft

Monique Stam-Hooft

adviseur Koken en Beleven

Mr.+Quirijn+Meijnen

Mr. Quirijn Meijnen

adviseur Auteursrecht, Productdesign & Visuele Kunst

Ren%C3%A9+Kroon

René Kroon

adviseur Content Management & Digitaal Erfgoed

Barbara+Bonnema

Barbara Bonnema

adviseur Juridische zaken

Eric+van+der+Horst

Eric van der Horst

oprichter & adviseur