geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
 

natuurbeleving - zoals het leven is

Zeer verheugd zijn we met de samenwerking met de makers van De Wilde Stad, Holland: Natuur in de Delta en De Nieuwe Wildernis! Prachtige natuurdocumentaires die ook de bewoners bij onze geabonneerde zorginstellingen ongetwijfeld enorm weten te waarderen. Deze bijzonder mooie films van producent EMS Films zijn de afgelopen jaren gezien door bijna 1 miljoen bioscoopbezoekers. Compilaties van de originele filmbeelden zijn nu ook te zien bij dagtv!

Uit de vele uren uniek filmmateriaal hebben wij prachtige videoclips mogen verwerken voor ons on-demand aanbod, welke vanwege de lengte nu beter geschikt zijn voor mensen met dementie. We hebben deze filmpjes voorzien van bijpassende muziek. Normaliter zijn speelfilms en documentaires te ingewikkeld, te snel of bevatten teveel informatie. Deze films geven echter zo'n mooie beleving, dat wij het moeite waard vinden om deze speciaal voor mensen met dementie samengestelde beeldprogramma's te testen. Dit bijzondere Natuur-aanbod wordt gedurende de testperiode uitsluitend via onze dagtv mediaspeler in de gezamenlijke huiskamers getoond.

heilzaam en ontspannend

De nabijheid van groen en natuur kan een heilzaam en ontspannend effect hebben op de gemoedsstand, ook bij mensen met dementie. Omdat het soms lastig kan zijn om naar buiten te gaan, brengt GeheugenVenster de natuur naar binnen!

In al deze natuurdocumentaires van EMS Films wordt het leven gevolgd door de ogen van dieren in hun natuurlijke leefomgeving, de overweldigende natuur -of het stadsleven- bepalen het dagritme. De beelden geven een bijzonder kijkje in het leven van deze dieren, in gemeenschap met andere dieren of gedurende een seizoen, in hun eigen rustige tempo. Wat een mooie natuurbeleving!

"Je merkt bij het kijken naar natuurfilms dat mensen gelukkig worden en ontspannen", onderstreepte producent Ignas van Schaick tijdens ons lanceermoment:

filminfo

'De Nieuwe Wildernis' is de grootste natuurfilm ooit in Nederland gemaakt.

Voor regisseur Mark Verkerk stond het vast dat De Wilde Stad vanuit een dier verteld moest worden. Zoals hij in zijn eerste Nederlandse natuurfilm De Nieuwe Wildernis (2013, over de Oostvaarderplassen) een veulen volgde, volgt hij nu Abatutu (7). De kater is de hoofdpersoon in De Wilde Stad, een film over het deels onbekende dierenleven in de grote stad, in dit geval Amsterdam. Hij neemt de kijker als het ware mee op sleeptouw, op zijn ontdekkingstocht door de stad waar dier en mens met elkaar samenwonen. In De Wilde Stad loop Abatutu over de Albert Cuypmarkt, passeert bruggen, boten en de pont, struint door parken, straten, over daken, langs snelwegen, grachten, kantoorpanden en over de Wallen. Op zijn tocht ontmoet hij bij het Amstel Hotel onder meer Amerikaanse rivierkreeften op zoek naar de rivier, verwondert hij zich op de markt over het vreetgedrag van reigers en ziet vanaf de kade toe hoe een jong eendje net wordt gered uit de bek van een woeste meeuw.

Heerlijke beelden van het leven om ons heen, in het tempo zoals het leven is.