geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
onze producties meezingliedjes

meezingen is nu voor iedereen mogelijk!

De laatste jaren is er veel aandacht voor de positieve effecten van de inzet van muziek bij mensen met dementie. Zo zijn het vermogen om te lachen en te genieten van muziek vaak tot in de laatste fase van dementie intact. Met dit gegeven in ons achterhoofd hebben wij een nieuw onderdeel ontwikkeld en geproduceerd voor het dagtv activiteitenaanbod: de Meezingliedjes! De liedjes kunnen op ieder gewenst van de dag beluisterd worden via onze huiskamer dagtv mediaspeler.

Meezingliedje-GeheugenVenster-Lion Meezingliedje-GeheugenVenster-Corrry Meezingliedje-GeheugenVenster-Willeke

Bij mensen met dementie kan muziek bovendien vergeten herinneringen of het plezierige gevoel uit hun jonge jaren naar boven te halen. Het is een mooie en effectieve manier om plezierig contact te maken. Ook leuk voor korte momentjes van aandacht tussendoor.

samengesteld door Anne van Egmond

Het Meezingliedjes-aanbod is samengesteld door Anne van Egmond. Ruim 50 jaar lang vulde haar vertrouwde stemgeluid menig huiskamer zowel via de radio als de televisie. Wie is eigenlijk niet met haar opgegroeid? Alleen al haar warme stem zal bij menig oudere een vertrouwde sfeer en vele fijne herinneringen oproepen. Anne heeft haar enorm brede en parate muziekkennis ingezet om mensen met dementie te helpen herinneren. De combinatie van muzikale herinneringen en tijdsbeeldverhalen zullen bij mensen met dementie de poorten naar het geheugen openen en de hersenen activeren op een verantwoorde en vooral plezierige manier.

ondertiteling!

Onze Meezingliedjes zijn nu voorzien van een nieuwe toevoeging voor het stimuleren van contact: ondertiteling! Ter stimulering van het contact tijdens een gezamenlijke activiteit, hebben we aan ons Meezingliedjes-aanbod van karaoketeksten voorzien. Niet zozeer voor de bewoner, maar speciaal voor de jongere medewerker die soms niet vertrouwd is met de bekende liedjes van vroeger. Vanaf nu kunnen zij dus óók luidkeels meezingen!