geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
onze producties taichi

positieve gezondheid, balans en ontspanning

tai chi oefeningen voor lichaam en geest

Samen met Tai Chi & Chi-Kung docent Vincent Sanders hebben we een reeks van video’s gemaakt met Tai Chi beweegoefeningen voor de gezamenlijke huiskamer (in het dagtv activiteiten aanbod). Deze oefeningen helpen om meer vitaliteit en ontspanning te creëren en hebben bovendien een positief effect op de stemming.

Geheugenvenster_Tai-Chi-natuur Geheugenvenster_TaiChi- in-balans Geheugenvenster_TaiChi-geven-ontvangen

Geheugenvenster_TaiChi-bewegingsmeditatie Geheugenvenster_Tai-Chi-ontspannen-voor- slapen Geheugenvenster_Tai-Chi-vier-seizoenen2

De Tai Chi & Chi-Kung oefeningen oefeningen hebben lage intensiteit en zijn bijna moeiteloos om uit te voeren. Door de lage fysieke impact kunnen de bewegingen dagelijks worden gedaan zonder het lichaam teveel te belasten. Consistent oefenen van deze bewegingen helpt met versoepelen van gewrichten, aansterken van spieren, pezen, aanhechtingen en kan mobiliteit, motoriek, doorstroming en geluksgevoel in bewoners positief beïnvloeden. Alle oefeningen zijn aangepast zodat deze ook zittend gedaan kunnen worden. Staan mag natuurlijk ook.

Tai Chi & Chi-Kung oefeningen komen uit het Taoïsme, een duizenden jaren oude Chinese filosofie over balans, gezondheid, vitaliteit en geluk tot op hoge leeftijd. Taoïsten in het oude China werden vaak enorm gezond oud. Al duizenden jaren is bij hen bekend dat het dagelijks beoefenen van Tai Chi & Chi-Kung één van de geheimen is voor een lang en gelukkig leven. In China zie je nog steeds menig groepje hoogbejaarden gezellig samen Tai Chi beoefenen in het park. Vincent vertelt over het effect van de oefeningen in deze video: "Ik heb gezien dat bewoners er veel baat bij hebben, dat ze zich er gelukkiger bij voelen, dat hun mobiliteit verbetert, dat hun stemming verbetert."

Tai Chi & Chi-Kung docent Vincent Sanders heeft zich sinds 2012 volledig toegewijd aan het beoefenen, bestuderen en toepassen van deze wijsheid uit de Chinese oudheid o.l.v. Master Choy. Sindsdien heeft hij lesgegeven in 25 verschillende zorginstanties in Engeland en Nederland. Vincent geeft ook Tai Chi & Chi-Kung lessen aan particulieren en bij bedrijven.