geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
onze producties luchtdirigeren

vrij bewegen op stimulerende muziek

beleven en bewegen zoals jij dat wilt!

Luchtdirigeren is een ontspannen activiteit op muziek welke stimuleert tot beweging. De muziekkeuze varieert van vrolijke Nederlandstalige liedjes tot dramatische klassieke werken en alles wat daar tussenin zit.

Afgelopen zomer namen we weer 12 nieuwe beweegoefeningen op. Met de hartelijke dank aan AVROTROS voor het gebruik van de greenscreen-studio, zodat we de achtergrond helemaal konden afstemmen en laten aansluiten op de inhoud én de beleving van het betreffende muzieknummer. En het resultaat mag er zijn!

GeheugenVenster_Luchtdirigent-Moldau GeheugenVenster_Luchtdirigent-saints GeheugenVenster_Luchtdirigent-tulpen

GeheugenVenster_Luchtdirigent-dvorak GeheugenVenster_Luchtdirigent-rozen2 GeheugenVenster_Luchtdirigent-cancan

Vooral in het verpleeghuis is het nogal een uitdaging om ouderen meer in beweging te krijgen. In zijn boek 'Laat je hersenen niet zitten' stelt Dr. Erik Scherder dat ouderen in het verpleeghuis eigenlijk veel te weinig bewegen. En dat komt de gezondheid niet ten goede. Bewegen is goed voor je humeur en houdt bovendien je hersenen in conditie. Elke vorm is goed, dus ook oefeningen vanuit de stoel dragen hieraan bij. Reden genoeg om ook in ons programma-aanbod aandacht te besteden aan beweging en vooral op een uitnodigende en plezierige manier.

Bij het Luchtdirigeren nodigt maestro Richard van Roessel de bewoners uit om de betreffende muziek volop te voelen, te beleven. Zijn aanstekelijke enthousiasme gecombineerd met de muziek waarbij je bijna niet anders kán dan meedoen, mist zijn uitwerking niet. Stilzitten lukt écht niet!

Maestro Richard van Roessel vertelt in dit filmpje over het effect: "Je ziet dat mensen geraakt worden, opleven. Wat ik doe, is de mensen uitnodigen tot bewegen, prikkelen op een positieve manier. Je ziet dat mensen zich vitaler voelen."

Abonnees vinden het aanbod 'Luchtdirigeren' in de dagtv mediaspeler onder 'Bewegen'.

Wil je Richard graag live in actie meemaken of uitnodigen voor een heerlijk levendige activiteit in jullie zorglocatie? Op zijn website vind je meer informatie over een Maestroclass-activiteit voor senioren.