geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
onze producties dieren

dieren in beeld

natuurbeelden met dieren in de hoofdrol

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan nieuwe programma's met dieren in de hoofdrol. De filmpjes zijn onderdeel van ons natuuraanbod. Je kunt het zo gek niet bedenken of het dier is nu te zien: van boommarter, miereneters, alpaca’s tot honden en katten, koeien en schapen. Lieve, ondeugende, oude, piepjonge, rustige en beweeglijke dieren, teveel om op te noemen.

uit alle delen van de wereld

Vorig jaar kregen we toegang tot een omvangrijk beeldarchief. Denk aan manshoge stapels dozen vol met opnamemateriaal uit alle delen van de wereld, en vooral ook uit ons kikkerlandje. Hiermee zijn we de afgelopen maanden enthousiast aan de slag gegaan. De tapes moesten eerst gedigitaliseerd worden. Daarna hebben we een selectie gemaakt en beelden verzameld per thema, bijvoorbeeld per diersoort, per land of per seizoen. Daarna de beelden gemonteerd en waar nodig met videobewerking verbeterd. Alle compilaties zijn 10 tot 15 minuten in lengte geworden.

GV00070 GV00090 GV00200 promo0

Het aanbod is zeer geschikt voor mensen met dementie. We hebben namelijk rekening gehouden met kleur en contrast in beeld, het is langzaam gemonteerd en de beelden worden vergezeld door bijpassende muziek. Het kijkt zo lekker weg, je waant je bijna zelf in het bos, duinen, op de boerderij of in de dierentuin!

Via onderstaand filmpje krijg je een kleine indruk. Welk dier steelt jouw hart?

En heeft de bewoner een favoriet dier, laat het ons dan vooral weten want dan duiken we voor jullie nog verder het archief in!

De dierenfilmpjes zijn nu ook te bekijken via de dagtv mediaspeler onder het genre 'Natuur'. Kies dan voor 'Dieren'. De komende periode wordt de collectie automatisch verder aangevuld.