geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
home

dagtv voor de zorg

zorg- en welzijnondersteunende dagbesteding:

wolk bij onbegrepen gedrag of signaalgedrag
wolklaagdrempelige methodiek voor meer geluksmomenten
wolkvoor groeps- en individuele activiteiten

dagtv: voor meer leef- én werkplezier in de zorglocatie

Ons digitale dagbestedingsaanbod bestaat uit herkenbaar, prikkelarm, slow en plezierig vermaak, bevat muziek, aangepast beeldmateriaal en heerlijk positief tv-amusement. Het veelzijdige muziek- en beeldprogramma ondersteunt dagstructuur, activiteiten en gezondheid, kortom dagtv

dagtv is ontwikkeld in samenwerking met activiteitenbegeleiders, zorg- en welzijnsmedewerkers, experts werkzaam in de (dementie)zorg én op verzoek van bewoners en bezoek.

dagtv van GeheugenVenster is te ontvangen in zorglocaties, verpleeghuizen, verzorgd wonen, kleinschalig wonen, zorgvilla's, dagbeleving, DAC-locaties en Wmo dagbestedingscentra.

bekijk onze abonnementen

werkdruk verminderen?

Wil je graag passende dagbesteding bieden maar komt het team mensen en/of tijd tekort? Ontvang dagelijks praktische handvatten om ongedwongen contact te maken en af te stemmen op de behoefte en interesse van de bewoner. Voor meer geluksmomenten, plezierig vermaak en een positieve sfeer.

werkdruk verminderen

praktische hulp voor belevingsgerichte activiteiten nodig?

Behoefte aan inhoudelijke begeleiding en inspirerende invulling van activiteiten? Zelfs zonder ervaring of kennis van vroeger kun je meteen aan de slag. dagtv is zó laagdrempelig, praktisch en gebruiksvriendelijk dat ook mantelzorgers en bezoek er gemakkelijk gebruik van maken.

tips ter inspiratie

inspelen op onbegrepen gedrag?

Zijn er situaties waarbij agitatie, loopdwang, (nachtelijke) onrust of apatisch gedrag een rol spelen? Verminder onbegrepen of probleemgedrag (of liever: signaalgedrag) met passend en aangepast methodisch materiaal op het moment dat het nodig is.

welke signalen krijg je in de huiskamer?

dementievriendelijk en belevingsgericht tv-aanbod

Wil je bewoners graag aantrekkelijk TV-aanbod bieden, zonder drukke TV-programma's, niet (meer) te volgen dramaseries, spannende films of ontregelende journaals en actualiteiten? Wilt u af van de losse DVD'tjes waarvan de keuze beperkt is? Zoek je een rustiger, prikkelarmer alternatief zonder extra moeite of inspanning voor de medewerkers en plezierige en ontspannen programma's die ook geschikt zijn voor mensen met dementie of NAH?

lees meer over nostalgie en welzijn

samenwerken?

Dankzij de medewerking van contentmakers, producenten, (bedrijfs)archieven, technische en facilitaire partners is het mogelijk om het dagtv programma-aanbod in de (gezamenlijke) huiskamer te brengen, voor meer (be)leef- én werkplezier, elke dag.

Wil je ons helpen met het maken van aangepaste programma's met content, uitzoekwerk, filmen, editen of zelfs sponsoring van abonnementen voor de zorg?

mogelijkheden voor samenwerking