Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

logo

TV kijken maakt voor veel mensen een gewenst onderdeel uit van hun vrijetijdsbesteding. Wanneer mensen met dementie in het verpleeghuis komen, valt deze vorm van ontspanning vaak weg. Gewone TV is namelijk niet geschikt, te snel, teveel prikkels, teveel informatie en sluit niet meer aan bij de belevingswereld. Feit en fictie zijn moeilijker te onderscheiden en dat zorgt voor onrust. Een kleine selectie DVD’s komt ervoor in de plaats en wordt eindeloos herhaald. Dat moet en dat kán anders!

Dementievriendelijk muziek- en beeldprogramma 

Samen met deskundigen uit de dementiezorg en zorglocaties hebben wij een dementievriendelijk muziek- en beeldprogramma ontwikkeld, afgestemd op de prikkelverwerking en de belevingsmogelijkheden van mensen met dementie. Zorginstellingen kunnen zich hierop abonneren. Het STV aanbod:

  • activeert tot beweging
  • stimuleert tot interactie
  • geeft handvatten voor reminiscentie
  • heeft een plezierige tempo
  • is een toegankelijk hulpmiddel bij activiteiten, (on)rust en zorgoverdracht
  • sluit aan op de dagstructuur in de dagelijkse zorg
  • geeft herkenning en een vertrouwd gevoel

Ervaar het gemak en het positieve effect van STV! 

Kom je als zorgmedewerker handen tekort terwijl je takenpakket is uitgebreid? Hoe fijn zou het ook zijn wanneer de werkoverdracht efficienter kan verlopen omdat bewoners zich vermaken met een leuk programma? Kost het zoeken naar geschikte Youtube filmpjes teveel tijd en baal je van de onverwachte reclame tussendoor? Ben je elke keer diezelfde DVD ook zo zat, terwijl je wel ziet dat mensen hiervan genieten? Zoek je als activiteitenbegeleider middelen die op elke huiskamer op elk gewenst ingezet kunnen worden, zonder dat je apparatuur van de ene naar de andere afdeling hoeft te slepen? En zoek je iets waarmee ook vrijwilligers of bezoek gemakkelijk aan de slag kunnen? Dan hebben wij de oplossing!

Ons uitgebreide muziek- en beeldaanbod (ruim 9.000 (!) verschillende muziekclips en dementievriendelijke beelden) is te ontvangen op de televisie in de (huis)kamer.

 
STV Interactief

STV Interactief

Ontvang het STV 24-uurs dagritme kanaal plus extra on-demand Activiteiten (mini-netflix) per gezamenlijke huiskamer.
Seniorentelevisie

Seniorentelevisie

Ontvang het STV 24-uurs dagritme kanaal op alle kamers binnen de gehele zorglocatie.
Keuzehulp

Keuzehulp

Welk programma sluit aan bij jullie situatie en de grootte van de zorglocatie? Check de mogelijkheden!
 
Samen maken we het verschil, bedankt!