geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
zorgpersoneel tekort

praktische methode

laagdrempelig en effectief voor dagelijks plezier:

wolk educatief en welzijnsgericht
wolk stimuleert contact tussen jong en oud
wolk helpt mantelzorgers en bezoek

werkdruk verminderen

De zorg staat voor nogal wat uitdagingen. Er zijn steeds meer ouderen die zorg nodig hebben en meer medewerkers die de pensioenleeftijd bereiken en dat terwijl de instroom daalt. Het dreigend tekort aan zorgverleners leidt ook tot hogere werkdruk bij (nieuwe) medewerkers. Hierdoor overweegt zelfs jong en gemotiveerd personeel het vak al snel weer te verlaten – voornamelijk omdat ze weinig werkplezier ervaren.

dagtv draagt bij het verminderen van werkdruk, werkt sfeerverhogend, biedt praktische middelen voor effectieve ondersteuning en is gemakkelijk inzetbaar, gewoon via de televisie in de huiskamer. Het geheel voorbereide activiteitenaanbod is tijdbesparend en levert daarmee tijd op voor persoonlijke aandacht en wederzijdse waardering, ter verhoging van het werkgeluk.

lees meer over aangepast tv-aanbod

kleine moeite groot plezier

Budgetten staan onder druk. Stijgende zorgkosten, stijgende loonkosten, lagere bijdragen van zorgkantoren. Hoe kun je welzijn blijven waarborgen?

dagtv is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van bewoners én medewerkers. Een abonnement vergt een minimale investering voor dagelijks plezier en een positieve bijdrage aan kwaliteit van leven. Praktisch inzetbaar en laagdrempelig, werkelijk iedereen -jong en oud- kan ermee aan de slag. Samen zorgen we voor meer leef- en werkplezier.

lees meer over ervaringen

hoe help je nieuwe collega's op weg?

dagtv biedt toegankelijke handvatten ter overbrugging van generaties. Als jongere collega weet je vaak wel wat dingen uit de jeugd van je ouders maar opa en oma is net te ver weg van jouw referentiekader. Dankzij films en foto’s van vroeger krijgen jongeren een fascinerend inkijkje in het leven van vroeger en ouderen een ‘oja!” herinnering wat weer gespreksstof oplevert. Zonder dat je daar iets speciaals voor hoeft te doen.

Door herinneringen op te halen of ervaringen te delen, zie je context en leer je interpreteren. Handig ter aanvulling van het leefplezierplan en inzicht in het levensverhaal van de bewoner. Ook leuk: het activiteitenaanbod is zo voorbereid, dat je zelf ook kennismaakt met nieuwe gespreksonderwerpen en thema’s waar je zonder voorkennis of voorbereiding meteen mee aan de slag kunt. Zelfs een beweegactiviteit is zo gestart.

dagtv biedt stimuleert contact, brengt afleiding en gespreksstof, ook tussen bewoners onderling. De dagtv Inspiratiekalender geeft bovendien tips voor leuke activiteiten afgestemd op de maand, het seizoen of actuele gebeurtenissen.

inspiratie en ondersteuning

praktische workshop

Werkplezier wordt beïnvloed door een combinatie van sfeer, werkdruk en voldoening. Door uitgekiende programmering en de on-demand mogelijkheden kan er eenvoudig afgestemd worden op de behoefte van dat moment. Wij willen iedereen die zich inzet in de dagelijkse zorg voor ouderen in verpleeghuizen graag handvatten geven die eenvoudig en snel inzetbaar zijn, 24/7. Ook woonbegeleiders, gastvrouwen, vrijwilligers en bezoek ervaren dagelijks de voordelen.

Graag delen we onze inzichten en opgedane kennis en ervaringen met de inzet van media in de dagelijkse zorg in inspirerende workshops en gastlessen op locatie. Zo kunnen we samen de werkdruk verminderen en het werkplezier verbeteren.

workshop of gastles op locatie?

dagtv in de praktijk

De eetkamer en zithoek geven structuur aan de dagindeling van mensen met dementie. De televisie in de zithoek is het beste communicatiemiddel.

dr. Anneke van der Plaats, sociaal geriater

Het hele dagprogramma sluit goed aan bij de structuur van onze bewoners. Leuk zijn ook de meezingliedjes. Zelfs jonge medewerkers kunnen daar wat over vertellen omdat de voorgeschiedenis van elk liedje beschreven staat. Zo heb je gelijk gespreksstof over vroeger.

EVV'er bij Rijnwaal Zorggroep

Ook voor familie is het prettig, omdat je makkelijker een gesprek aanknoopt door middel van televisie van toen.

activiteitenbegeleider PG

Voor ons is het ontzettend prettig om soms wat lucht te hebben. Wij hebben het meeste aan dagtv rond twaalf uur (net voor de lunch) en rond half vijf omdat er dan een grote wisseling is met de avonddienst.

verzorgende IG

Tussen mijn zorgtaken door gebruik ik regelmatig het on-demand aanbod om te zingen, bewegen of iets leuks te kijken wat past bij de interesse van de bewoner. Het is zo fijn dat het zo laagdrempelig is. Je hebt niet persé iemand nodig die daar volledig inzetbaar voor is.

verzorgende Noorderboog