geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
nostalgie tv

tv-amusement, muziek en mooie herinneringen

meer dan tv

Ervaar de toegevoegde waarde van aangepast tv aanbod binnen uw zorglocatie, kleinschalig wonen huiskamer of dagbeleving. Veel bewoners én medewerkers ervaren houvast aan de dagelijks terugkerende structuur in de programmering. dagtv stimuleert en voedt het brein en draagt effectief bij aan een betere kwaliteit van leven. dagtv biedt toegankelijk, laagdrempelig en passend vermaak voor meer leef- en werkplezier.

gevarieerd en effectief

Door het veelzijdige aanbod met maar liefst 12.000 verschillende muziekclips, nostalgisch amusement en archetypische beelden is geen dag hetzelfde. dagtv houdt rekening met het dagritme én de dagstructuur in de zorg.

dementievriendelijk

Het totale dagtv programma-aanbod biedt verantwoorde en stimulerende prikkels op het juiste moment en helpt mensen met dementie op een zinvolle, plezierige manier de dag door.

presentatie aanvragen

de kracht van herinneringen

dagtv biedt via het programma-aanbod herkenning, plezier en draagt bij aan het zelfvertrouwen. De muziek en beelden helpen herinneren en ondersteunen in de communicatie waarbij het niet gaat om goed of fout, maar om plezierig contact, zowel met de bewoner als de bewoners onderling. Ook fijn: door herinneringen op te halen of ervaringen te delen, zie je context en leer je interpreteren en dat is handig voor het leefplezierplan en inzicht in het levensverhaal van de bewoner.

dagindeling

Het dagtv muziek- en beeldprogramma bevat rustige beelden bij het opstaan; nostalgische filmpjes over het leven van vroeger; beelden van het koningshuis en van de natuur om ons heen; herkenbare muziek en plezierig TV amusement van vroeger (in het tempo van toen); snoezelbeelden voor de middagrust; aantrekkelijk aanbod waarop men kan meezingen, meebewegen en welke stimuleert tot interactie; een rustige avondafsluiting; nachtrust bevorderende nachtprogrammering en een speciaal programma voor de zondagochtend.

lees meer over ervaringen

vertrouwd in-huis

Wanneer bewoners veel tijd doorbrengen op hun eigen kamer, dan biedt dagtv de mogelijkheid om hen meer te betrekken bij de leefomgeving. Het is namelijk mogelijk om jullie locatienieuws te integreren in de dagtv programmering, in het 'dagtv nieuwsvenster'. Denk aan:

  • interne mededelingen over het dienstenaanbod
  • nieuwtjes (bijvoorbeeld over "de nieuwe duofiets”)
  • informatie over activiteiten of Verenigingsleven

Het locatienieuws wordt op een rustige, overzichtelijke manier kenbaar gemaakt, in de huisstijl van de zorgorganisatie. Het is een effectieve manier om met alle bewoners te communiceren.

NB. dagtv voor ziekenhuizen bevat geen locatie- of activiteitennieuws. De focus gedurende kortverblijf of herstelzorg ligt hierbij vooral op plezierige afleiding en dagstructuur ondersteuning, rekening houdend met de aangepaste prikkelverwerking van mensen met dementie.

abonnementsvormen

asjemenou!

Grotere attentiewaarde rondom alle in-huis-informatie wordt gerealiseerd door een vrolijke, vertrouwde bekende: Loeki de Leeuw! De associatie van Loeki met ‘het nieuws komt eraan’ is voor uw in-huis-nieuws een fantastische aanvulling.

Ieder informatieblokje begint en eindigt met een grapje van Loeki de Leeuw. Nieuws waar je blij van wordt. Met dank aan Geesink Studios voor het mogelijk maken van deze extra glimlach!

hoe wordt dagtv ervaren?

Mevrouw kwam met rode wangen naar mij toe: Sinds zij "TV van toen' opzette, kwamen haar kinderen en kleinkinderen vaker langs en dan lagen ze samen soms blauw van het lachen. Daar genoot zij zo van dat ik het aan iedereen moest doorvertellen: "Dan komen je kinderen tenminste wat vaker". Mevrouw is gelukkig.

manager Social Cultureel Werk bij Brentano

Alle activiteiten worden nu op de televisie getoond en hierdoor wordt iedereen regelmatig herinnerd aan wat er te doen is. Zo fijn dat er nu een manier is om bewoners te bereiken die veel tijd in hun kamer doorbrengen.

hoofd activiteitenbegeleiding

De televisie kan juist voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid zorgen, het is weer het gezellige tv-kijken van vroeger. Normale tv, dat volgt men niet meer en dagtv sluit aan bij het vermogen van de bewoners.

welzijnsmedewerker Noorderboog

Wij ervaren rust en doen leuke dingen met de bewoners. We wisselen het dagtv-kanaal af met de gewone tv-zenders. Echt ideaal. Het programma bevat veel tv-herinneringen die de bewoners kunnen plaatsen en waarderen. We maken er veel gebruik van, vooral in deze tijd waarbij het leven zich vooral binnenshuis afspeelt.

welzijnsmedewerker Quarijn