Bij alle bewoners op de eigen kamer
Bewoner eigen kamer
Extra aandacht voor uw activiteiten
STV_in-huis-locatienieuws
Zelfs eigen foto's toevoegen is super eenvoudig!
Webportal
Afgestemd op de dagstructuur
Monroe koffie

Grote zorglocaties

Seniorentelevisie is een uniek 24-uurs in-huis televisiekanaal afgestemd op de dagstructuur in de zorg. Alle bewoners kunnen het STV-kanaal op de eigen kamer ontvangen via het interne kabelTV-netwerk, gewoon op hun eigen televisie. Bij het samenstellen van het muziek- en beeldaanbod is rekening gehouden met de aangepaste prikkelverwerking van mensen met dementie. Het dagprogramma stimuleert en voedt het brein en draagt effectief bij aan een betere kwaliteit van leven.

Het dementievriendelijke TV-kanaal wordt ingezet ter ondersteuning van het dagritme door middel van aansprekend en gevarieerd aanbod, zoals amusement vanaf de jaren 50 (slow), herkenbare liedjes, mooie natuurbeelden, beelden met handreikingen voor reminiscentie. Bovendien herinnert en stimuleert het dagprogramma tot meedoen aan door u georganiseerde activiteiten. Hoe fijn is dat!

Ieder uur eigen locatienieuws

Seniorentelevisie geeft ieder uur informatie over de activiteiten die binnen de locatie worden georganiseerd, via het STV NieuwsVenster. Zo worden alle bewoners regelmatig herinnerd aan wat er plaatsvindt en is tevens zichtbaar hoe de organisatie zich inzet t.b.v. het welzijn van de bewoners. 

Alle activiteiten en/of diensten in het Nieuwsvenster (van uitstapjes, optredens tot verenigingsleven) worden door ons verwerkt. Het enige dat je hoeft te doen, is het toesturen van de pdf of Word-bestand van jullie activiteitenoverzicht. Dat scheelt een hoop uren en geregel.

Bovendien kun je heel eenvoudig eigen foto's uploaden. Leuk om samen terug te kijken op gedane activiteiten of ter ondersteuning van een themaweek.

Hoe werkt het?

Seniorentelevisie ontvang je via apparatuur welke wij binnen de zorglocatie aansluiten op het interne kabelnetwerk (CAI). Zo wordt het dagprogramma als een van de digitale kanalen doorgegeven naar alle kamers, op dezelfde manier als bijvoorbeeld hotelTV, kerkTV of een kabelkrant. Seniorentelevisie (STV) is dan te ontvangen op het digitale kanaal 985.

Een maandabonnement op Seniorentelevisie bevat het 24-uurs dagprogramma, uw nieuws over diensten en activiteiten (maandelijks geheel door ons verwerkt in jullie eigen huisstijl met passend fotomateriaal) en de lease van de benodigde apparatuur en softwarelicenties.

Wil je kennismaken met het Seniorentelevisie aanbod? Bekijk de ervaringen van uw collega's of vraag vrijblijvend een offerte op maat of een gratis presentatie aan: 020-4160503. 

 
Opbouw dagprogramma STV

Opbouw dagprogramma STV

Met Seniorentelevisie biedt u alle bewoners ondersteuning in de dagstructuur. Het dagprogramma is afgestemd op het dagritme en helpt herinneren aan uw activiteiten.
In-huis locatienieuws

In-huis locatienieuws

Alle bewoners kunt u via de televisie op de eigen kamer informeren over uw activiteiten- en dienstenaanbod via het geïntegreerde nieuwsblok.
Eigen foto's toevoegen

Eigen foto's toevoegen

Via de STV webportal kunt u eenvoudig uw eigen foto's uploaden en geplaatste berichten beheren.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!