Herinneringen ophalen met muziek, beeld en fotocollecties
Nostalgie
Beweegoefeningen voor in de stoel
Stoeloefeningen
Inspelen op de behoefte in de huiskamer
Aquarium2

On-demand aanbod op elk gewenst moment

Naast het STVi 24-uurs kanaal heb je de beschikking over een extra aanbod voor het samen doen van activiteiten in de gezamenlijke huiskamer, om in te kunnen spelen op momenten van onrust of andere momenten (bijvoorbeeld tijdens werkoverdracht) wanneer positieve afleiding gewenst is. Deze on-demand Activiteiten kun je starten (en pauzeren) op het moment dat daar behoefte aan is.

Met ruim 600 verschillende huiskamer activiteiten omschrijft onze on-demand videotheek zich het beste als een soort digitale 'themakoffer' of 'beleefbox' voor het samen doen van plezierige activiteiten en het maken van contact. Medewerkers noemen het gevarieerde online muziek- en beeldaanbod zelfs de 'mini-netflix voor de dementiezorg', zeg maar 'Alz-flix'! Bekijk hier in vogelvlucht het gevarieerde aanbod:

Tips voor interactie

De activiteiten bevatten Tips voor Interactie met gesprekstips en handvatten voor het maken van contact, begeleiden van oefeningen of het ophalen van herinneringen (ook handig wanneer men vanwege het leeftijdsverschil niet bekend is met het tijdsbeeld). Zowel in het on-demand menu als het papieren STVi Handboek vind je alle activiteiten overzichtelijk terug, zodat je deze eenvoudig kunt integreren in je eigen activiteitenprogramma in de huiskamer.

STV-box

Het complete aanbod wordt ontvangen via een zgn. TV-box. Alle on-demand Activiteiten zijn eenvoudig handmatig te starten via de afstandsbediening van de STV-box. Het on-demand aanbod bestaat uit de volgende thema's: 

 
Aanraders

Aanraders

On-demand: dit genre bevat tips, aanbevelingen en favorieten. Zo wordt u in één oogopslag geïnformeerd over het nieuwste aanbod, inclusief suggesties van uw collega's.
Beleven

Beleven

On-demand: Droombeelden, Gespreksstof, Humor, Kunst, Landschap & Erfgoed, Verhalen en Wandelingen.
Bewegen

Bewegen

On-demand: Beweeg je fit, Dansorkest, Luchtdirigeren, Stoelgym Olga en Tai Chi.
Dagritme

Dagritme

On-demand: Wakker worden, Maaltijd, Middagrust, Haarduurtje en zelfs Afkoel-TV.
Muziek

Muziek

On-demand: Feestmuziek, Filmmuziek, Meezingliedjes, Religieuze muziek en Zorgartiesten!
Natuur

Natuur

On-demand: Dieren en Natuurfilms.
Religie

Religie

On-demand: overdenkingen, Sfeerviering (pilot) en Zandverhalen.
Reminiscentie

Reminiscentie

On-demand: herinneringen ophalen over Ambachten, Dagelijks leven, Amusement van vroeger, Kerst, 5 mei viering, Vervoer en Voetbal.
Themagesprek

Themagesprek

On-demand: uiteenlopende gespreksonderwerpen voor een kant-en-klare activiteit, inclusief videobeelden, foto's en een gezellige muzikale afronding.
Fotocollecties

Fotocollecties

Premium fotoselectie voor het ophalen van herinneringen of een leuke spelactiviteit. Het kanaal zelf bevat ruim 70 wisselende themacollectie met meer dan 5.000 foto's.
Mijn bestanden

Mijn bestanden

Je kunt ook eigen foto's en filmpjes uploaden zodat je deze met elkaar on-demand kunt bekijken.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!