Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Herinneringen ophalen met muziek, beeld en fotocollecties
Nostalgie
Beweegoefeningen voor in de stoel
Stoeloefeningen
Inspelen op de behoefte in de huiskamer
Aquarium2

On-demand Activiteiten en prikkelarme programma's op elk gewenst moment

Naast het 24-uurs STV-kanaal heb je de beschikking over een extra aanbod digitale dagbesteding voor het samen doen van activiteiten in de gezamenlijke huiskamer of om in te kunnen spelen op momenten van onrust of andere momenten (bijvoorbeeld tijdens werkoverdracht) wanneer positieve afleiding gewenst is.

De programma's uit het Activiteitenmenu kun je starten (en pauzeren) op het moment dat daar behoefte aan is. Het Activiteitenmenu bevat kant-en-klaar voorbereide huiskamer activiteiten met verzamelde nostalgische videobeelden, foto’s, muziek of kleine themaquizjes.

Met de ruim 800 verschillende programma's omschrijft onze on-demand videotheek zich het beste als een soort digitale 'themakoffer' of 'beleefbox' voor het samen doen van plezierige activiteiten en het maken van contact. Je kunt ook rustgevende muziek en beelden opzetten als het even onrustig is of ter afleiding bij sundowning. Medewerkers noemen het gevarieerde online muziek- en beeldaanbod zelfs de 'mini-netflix voor de dementiezorg', zeg maar 'Alz-flix'! Bekijk hier in vogelvlucht (een deel van) het gevarieerde aanbod:

Digitaal Activiteitenhandboek op je eigen tablet

De kant-en-klare Activiteiten in het on-demand aanbod bevatten 'Tips voor Interactie' met handvatten voor het maken van contact, begeleiden van oefeningen of het ophalen van herinneringen (ook handig wanneer men vanwege het leeftijdsverschil niet bekend is met het tijdsbeeld). Deze inhoudelijke en praktische informatie wordt voorafgaand aan elke activiteit weergegeven op je TV.

STVi-handboekmenu-tablet_08-2022Bovendien heb je toegang tot het digitale Activiteitenhandboek op je eigen (afdelings-)tablet, zodat je alle info ook tijdens het doen (of ter voorbereiding) van een gezamenlijke activiteit er op schoot gemakkelijk bij kunt houden. Het digitale Activiteitenhandboek bevat zeer uitgebreide ondersteunende informatie voor de (jongere) medewerker, gastvrouw, woonondersteuner of vrijwilliger, boordevol nostalgische weetjes uit het dagelijks leven van vroeger, voorbereide gespreksvragen, zintuigprikkelende en praktische tips. Concrete en praktische ondersteuning welke je eenvoudig kunt integreren in je eigen activiteitenprogramma in de huiskamer. Bovendien ontvangen abonnees iedere maand onze Inspiratiekalender met tips voor activiteiten die inspelen op de actualiteit of seizoensgebonden thema's. Nog nooit was het starten van een gezamenlijke activiteit zo eenvoudig en binnen handbereik.

Keuzemenu in de STV mediaspeler

Het complete aanbod wordt ontvangen via de STV mediaspeler, welke je rechtstreeks op de TV in de huiskamer aansluit. Je kunt het 24-uursprogramma onderbreken met de afstandsbediening van de STV mediaspeler om een on-demand Activiteit te starten op elk gewenst moment van de dag. Het on-demand Activiteitenmenu bestaat uit de volgende thema's: 

 
Aanraders

Aanraders

On-demand: dit genre bevat nieuws en maandelijkse inspiratie. Zo word je in één oogopslag geïnformeerd over het nieuwste aanbod, inclusief suggesties van je collega's.
Beleven

Beleven

On-demand: Eropuit, Fietstochten, Humor, Kijkplezier, Landschap & Erfgoed en Verhalen.
Bewegen

Bewegen

On-demand: Beweeg je fit, Danskunst, Dansorkest, Luchtdirigeren, RollatorFIT, StoelFIT, Stoelgym Olga en Tai Chi.
Dagstructuur

Dagstructuur

On-demand: Wakker worden, Maaltijd en Middagrust.
Kunstbeleving

Kunstbeleving

On-demand: Aardewerk, Gespreksstof, Kunstrestauratie en VisusKunst.
Muziek

Muziek

On-demand: Feestmuziek, Filmmuziek, Jazz, Klassiek, Meezingliedjes, Zing-Cirkel en Zorgartiesten.
Natuur

Natuur

On-demand: Beter door Beeld, Bloemenweelde, Dieren en Natuurfilms.
Ontspanning

Ontspanning

On-demand: Afkoel TV, Droombeelden, Geur TV, Haarduurtje en Reisbeelden.
Herinneren

Herinneren

On-demand: herinneringen ophalen over Ambachten, Amusement van vroeger, Dagelijks leven, Ervaringsverhalen, Kerst, Koningshuis, Oudhollandsche filmbeelden, Vervoer, Viering 5 mei en Voetbal.
Spiritualiteit

Spiritualiteit

On-demand: EO Nederland Zingt, Rustliederen, Sfeerviering, Troostgedichten, Zandverhalen en enkele overdenkingen.
Themagesprek

Themagesprek

On-demand: geheel voorbereide gespreksactiviteit met videobeelden, foto's en ter afsluiting een Themaliedje of quiz. Inclusief gespreksvragen, educatieve en tijdsbeeld weetjes.
Fotocollecties

Fotocollecties

Premium fotoselectie voor het ophalen van herinneringen of een leuke spelactiviteit. Het kanaal zelf bevat ruim 90 wisselende themacollecties met meer dan 7.000 foto's.
Mijn bestanden

Mijn bestanden

Je kunt ook eigen foto's en filmpjes uploaden zodat je deze met elkaar in de eigen huiskamer kunt bekijken op elk gewenst moment.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!