Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
STV en de feestdagen: Santa Claus is coming to town!

STV en de feestdagen: Santa Claus is coming to town!

Op de Nederlandse radio zijn de kersthits nu alweer volop te horen en ook ‘onze bewoners’ komen hopelijk de komende weken in kerststemming via ons zorgondersteunende kanaal SeniorenTV. Vanaf vrijdag 6 december a.s. hebben wij ieder uur een paar muzikale kerstklassiekers geprogrammeerd. Denk aan 'White Christmas' van Bing Crosby, Elvis Presley met 'Santa Claus is back in Town' en de onvergetelijke Johnny Jordaan met 'Kerstmis in de Jordaan'.

kerstconcert Kerst_Bing-Crosby elvis-presley-christmas

Speciale programmering tijdens de kerstdagen

Voor veel mensen betekent kerst ook gezellig samen een kerstfilm of kerstconcert kijken voor de buis. Dit gevoel van saamhorigheid gunnen we natuurlijk ook bewoners van zorginstellingen. Daarom hebben we ook dit jaar een dementievriendelijke kerstprogrammering samengesteld in het 24-uurs SeniorenTV-kanaal (van 24 december t/m 26 december a.s.) met heel veel nostalgische muziek. Ook reizen we terug in de tijd met ouderwets amusement. Denk aan een speciale kerstaflevering van de Rudi Carrell Show (1962), Music Gallery met Pim Jacobs (1979) of AVRO’s Kerstcircus (1983). En ook een iets langer kerstverhaal met de muppets met grappige en sfeervolle beelden voor mensen die moeite hebben om het verhaal helemaal te volgen.

Voor onze STV mediabox abonnees is er in het on-demand reminiscentie-aanbod een speciale categorie ‘Kerst’ toegevoegd. Details over het speciale Kerstdagen-aanbod wordt rechtstreeks toegestuurd aan onze abonnees. Leuk om te printen en op te hangen. Misschien zijn er graag (familie)bezoekers die net als vroeger zo’n ouderwetse kerstshow willen kijken samen met hun familielid. Gezellig!

22elfstedentocht hindelopen 12winterkost 10winterpret 

Themagesprek winter

“Vroeger hadden we nog echte winters”, hoor je ouderen weleens zeggen. Er lag vaak wekenlang sneeuw. We kunnen het ons nu bijna niet meer voorstellen. 'Winter' is een uitstekend gespreksonderwerp voor een reminiscentie activiteit. Het Themagesprek 'Winter' bevat een video met beelden van de Elfstedentocht en winterse sfeerbeelden uit vervlogen tijden, foto’s over winterse onderwerpen en ter afsluiting een toepasselijk Meezingliedje mét ondertiteling, passend bij het thema: “De winter was lang” gezongen door Willeke Alberti. Elk Themagesprek bevat bovendien weer een aantal vraagsuggesties en tijdsbeeldinformatie (weet jíj wat reuzel is?).

Weet je nog een geschikt gespreksonderwerp waar je het graag over wilt hebben? Schroom niet en laat het ons vooral weten: info@geheugenvenster.nl

Wij wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen!

 
Samen maken we het verschil, bedankt!