Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Ziggo gaat van analoog naar digitaal, wij ook!

Ziggo gaat van analoog naar digitaal, wij ook!

Ziggo is gestart met een gefaseerd traject waarbij analoge televisie wordt uitgezet. Dat betekent wanneer u op uw televisie het aanbod analoog bekijkt, dat het beeld op die kanalen op zwart gaat.

Waarom doet Ziggo dat?

Vroeger keken we zwart-wit televisie en stond hiervoor een antenne op het dak. Tegenwoordig willen we haarscherpe kleuren en waar we ook zijn, goede ontvangst via internet, Wifi, op de TV en ook op de mobiele telefoon. En het liefst flexibel voor iedereen. Techniek staat in dienst van ons welzijn, niet andersom.

Wanneer u zich bedenkt dat de ruimte op de kabel van 1 analoog kanaal evenveel plaats inneemt als 8 digitale kanalen en er steeds meer behoefte is aan goed internet, dan begrijpt u waarom dit moet veranderen.

Wat betekent dit voor de ontvangst van STV?

Bij zorglocaties waar STV (‘Seniorentelevisie’) analoog werd verspreid, zal een digitale aanpassing moeten plaatsvinden. Eerst naar de digitale frequentie 114 MHz, drie weken na de definitieve afschakeling naar de door Ziggo toegekende nieuwe frequentie 258 MHz. Wij nemen met de zorgorganisaties waar dit van toepassing is contact op.

Wat moet ik doen?

Ziggo gaat begin december definitief stoppen met de doorgifte van analoge kanalen in Amsterdam. Na deze afschakeling kan het zijn dat uw favoriete zender op zwart komt te staan. Misschien bent u zich er niet van bewust dat u ‘analoog’ kijkt. Dit is eenvoudig te testen: zet uw TV op kanaal 14. Ziet u de zender Ziggo Sport dan kijkt u digitaal. Is er een andere zender in beeld, dan moet uw televisie opnieuw worden ingesteld. Vrijwel alle huidige TV’s kunnen ook digitale zenders ontvangen. Het is alleen een kwestie van de TV laten kijken naar het digitale pakket i.p.v. naar het analoge zenderaanbod. Dit verschilt per TV en staat in de gebruiksaanwijzing van de betreffende TV.

Wij adviseren u om bijvoorbeeld door uw familie (sommige kleinkinderen zijn daar heel handig in!), vrienden, een vrijwilliger of in overleg met de zorglocatie uw televisie opnieuw in te stellen op ontvangst van digitale zenders.

Is uw TV wat ouder en kunnen er geen digitale kanalen worden weergegeven?

Dan staan Ziggo monteurs ter beschikking om inwoners van bejaarden- en verpleegtehuizen te helpen. Ook biedt Ziggo kosteloos een Digitale Ontvanger aan hun klanten wanneer zij onverhoopt niet over een televisie beschikken waarmee digitaal gekeken kan worden. Houdt er in dat geval rekening mee dat de TV op de digitale ontvanger moet worden ingesteld én dat er dan 2 afstandsbedieningen zijn wanneer u wilt kijken (1 voor selectie Ziggo-kanalen op de Digitale Ontvanger en de ander voor het volume van de TV).

Gelukkig gaan we na deze analoge afschakeling er allemaal op vooruit. U zult verbaasd zijn hoe scherp en helder de beelden op uw televisie te zien zijn. Dat wordt genieten!

 
Samen maken we het verschil, bedankt!