Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Maak kennis met Yvonne:

Maak kennis met Yvonne: "Vanuit leefplezier verschil maken in de ouderenzorg!"

Yvonne is onlangs bij ons aan de slag gegaan als accountmanager in Oost-Nederland. Het kan dus goed zijn dat je haar aan de lijn krijgt of dat zij binnenkort bij jou langskomt voor een presentatie. Benieuwd naar wie zij is? Zij stelt zich graag aan jou voor. 

Wanneer ben je geïnteresseerd geraakt in ouderenzorg?

“Als student, tijdens mijn HBO-opleiding facilitaire dienstverlening liep ik stage bij het gecoördineerd ouderenwerk. In de huidige maatschappij worden ouderen weggezet dat ze niks meer toe te voegen hebben, terwijl ik toen heb ervaren dat ouderen juist heel waardevol zijn. Vanwege hun wijsheid en levenservaring. Ik heb ook gezien dat velen nog bezig zijn met verrijking (qua talen, qua bewegen) en actief zijn. Het leven houdt niet op als je met pensioen gaat. Je kunt het rijk invullen. Dat heeft mij als student geraakt. Door mijn stages en onderzoeken ben ik het positieve van ouder worden en oud zijn gaan inzien en waarderen. 

Ik heb de opleiding Sociale gerontologie gedaan aan de VU. Dat is een studie helemaal gericht op de doelgroep ouderen. Ik heb mij als sociaal gerontoloog gespecialiseerd in de ouderenzorg en het contact maken met mensen met dementie in het bijzonder. Door iemand die dementie heeft serieus te nemen, hen de aandacht te geven die ze nodig hebben, sluit je aan bij hun welbevinden. Ik wil mensen in hun kracht zetten en gaan voor kwaliteit van leven.“

Yvonne-Groeneveld-werk1 Yvonne-Groeneveld-werk5 Yvonne-Groeneveld-werk2 Yvonne-Groeneveld-werk4

Wat is jouw ervaring in de ouderenzorg? 

“Ik heb veel verschillende projecten en functies vervuld in de ouderenzorg. Van managementfuncties tot ‘met beiden benen in de praktijk’, als huishoudelijk medewerker. Ik heb ervaring opgedaan op provinciaal niveau met projecten voor ouderen gericht op wonen met zorg. Ook ben ik werkzaam geweest als manager thuiszorg en beleidsmedewerker verpleeghuiszorg. Verder heb ik gewerkt als contactclown, CRDL-adviseur en ervaring als mantelzorger.” 

Naast haar inzet voor GeheugenVenster doet Yvonne als zzp-er werkzaamheden voor RHV Spel in de jeugdzorg, is zij docent op afstand bij de LOI voor o.a. de opleiding Helpende Zorg en Welzijn en loopbaanbegeleider voor doktersassistentes. Kortom, Yvonne is kundig, actief en bevlogen en daar wordt natuurlijk iedereen blij van.

Waarom heb jij je verbonden aan Stichting GeheugenVenster? 

“Bij Stichting GeheugenVenster wil ik vanuit leefplezier een verschil maken in de ouderenzorg. Samen kunnen we de wereld kleuren met inzicht, kennis en begrip, zodat voor eenieder het leven een plezierig leven kan zijn. Wat mij aanspreekt is dat GeheugenVenster een laagdrempelig product biedt waar niet alleen welzijnsmedewerkers of activiteitenbegeleiders mee aan de slag kunnen. Ook voor gastvrouwen, vrijwilligers en familie is het heel eenvoudig om aan de hand van de STV mediabox samen een activiteit te kunnen doen. Samen iets ondernemen is zo belangrijk.”

Praktische tips: hoe pak je dat aan? 

“Ik heb gezien dat mensen op bezoek komen en niet goed weten wat ze moeten of kunnen doen. Daardoor neemt het bezoek vaak af, terwijl je juist heel eenvoudig iets zinvols met mensen kunt doen, fijn contact kunt hebben. En daar is dit product een mooie ondersteuning voor. Je kunt namelijk van alles kiezen, het is heel toegankelijk. Zo kun je mensen meenemen in je enthousiasme,” zegt Yvonne. “Aandacht is al voldoende om met elkaar in verbinding te komen. Door raakvlakken te zoeken, kun je gemakkelijk aanhaken in het hier en nu. En dat kan prima met GeheugenVenster TV.”

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!