Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Kerst in de huiskamer met Maartje de Lint: 'Dit is mijn cadeau aan de zorg'

Kerst in de huiskamer met Maartje de Lint: 'Dit is mijn cadeau aan de zorg'

Kerst zonder optredens en zonder knuffels, zangtherapeut Maartje de Lint vindt het een karige boel. De zangeres is daarom als een razende de studio ingedoken om samen met pianist Henk van Meegen een online Kerst Special te maken voor mensen met dementie. Wij helpen Maartje graag mee met het verspreiden van dit inspirerende kerstcadeau! Dus vanaf vandaag ook in de STV mediabox onder Aanraders. De klassiek geschoolde zangeres is de drijvende kracht achter Zingen in de Zorg. Haar missie is om samen zingen een basisonderdeel van de zorg te laten zijn.

Wat heeft jou bewogen om de Kerst Special te maken?

Ik heb veel contacten in de zorg en ik hoor alle verhalen. Ik voelde dat er deze kerst iets speciaals moest komen waar mensen blij van worden. Ik vond het daarbij ook belangrijk om het voor iedereen toegankelijk te maken. Ik weet hoeveel positiviteit je kan brengen door samen te gaan zingen. Dit is mijn cadeau aan te zorg, om te laten zien dat ik aan ze denk en om mee te denken met wat ze nodig hebben.

En nu in het verpleeghuis via de STV-box in nog meer huiskamers beschikbaar

Ja, ik was ook ontzettend blij toen ik jullie telefoontje kreeg, want hoe makkelijker mensen toegang hebben tot de Kerst Special, hoe beter! Ik ben heel enthousiast over de samenwerking. Ik geloof in samenwerking in de zorg als het gaat om het aanbieden van hoogwaardige activiteiten. Ik geloof gewoon in mensen met hart voor de zaak. Jullie hebben net als ik de drive om de mensen de beste zorg te willen bieden. Ik geloof ook erg in beelden, dat mensen mooie beelden nodig hebben. Het decor van mijn Kerst Special bestaat dan ook prachtige kleurrijke afbeeldingen uit Rijksstudio, het beeldarchief van het Rijksmuseum.

Komt er nog meer aan?

Jazeker! Dit is het begin van een veel groter project wat ik begin januari presenteer. Er komen namelijk nog meer liedjes aan die de zorgprofessionals gaan inspireren en ondersteunen om zingen in de zorg nog vaker te gaan inzetten. Zingen verhoogt het welzijn van ouderen met dementie op de korte termijn en op langere termijn. Dat vind ik ook belangrijk om te benadrukken. Het is niet alleen een kort moment van positieve energie, er gebeurt ook veel meer op de langere termijn. Zingen werkt vitaliserend, het maakt direct spanning vrij. Emoties kunnen weer stromen en zo ontstaat ruimte.

We willen Maartje en haar team nogmaals ontzettend bedanken voor dit prachtige cadeau. Haar sfeervolle Kerst Special gaat ongetwijfeld voor vrolijke, ontroerende en muzikale momenten zorgen in het verpleeghuis. Dat wordt een mooie kerst!

 
Samen maken we het verschil, bedankt!