Hart voor de zorg?
Sponsoring

Hart voor de zorg? Zo verbeter je meteen de kwaliteit van leven én werken, elke dag!

Wil jij ook bewoners in verpleeghuizen positief door deze tijd heen helpen? Heb jij een warm hart voor de zorg en wil je het werk enigszins helpen verlichten?

Adopteer of help dan een verpleeghuis in de buurt met 24/7 praktische ondersteuning in de gezamenlijke huiskamer en een gevarieerd aanbod aan plezierige activiteiten. Waar zowel groeps- als individuele activiteiten met aandacht en liefde ingezet kunnen worden. Zinvolle activiteiten, ook voor bewoners met dementie.

Speciale programma’s voor mensen met dementie

Het reguliere TV aanbod is een ramp voor de mentale gezondheid van veel bewoners met dementie. Dat is niet nieuw, maar in deze tijd nog eens extra duidelijk geworden. Hoe belangrijk aangepaste programma’s zijn voor mensen met dementie, onderstreept ook Dr. Anneke van der Plaats. Juist nu is er nóg meer behoefte aan geruststellende TV, aan welzijnsgerichte en betekenisvolle activiteiten waar de medewerker zonder al te veel voorbereiding gericht en effectief mee aan de slag kan.

sponsoring-huiskamerplezier sponsoring-fijncontact2 sponsoring-fijncontact

De zorgmedewerker haalt het onderste uit de kan om de juiste omgeving te creëren en de bewoner te ondersteunen, maar komt door de huidige zorgsituatie steeds vaker tijd tekort. Hoe fijn is het dan wanneer je de bewoner niet alleen plezierige afleiding kunt geven, maar ook de medewerker kunt helpen aan kwalitatief goed activiteitenmateriaal waar op elk moment van de dag mee gewerkt kan worden. Praktisch en inhoudelijk op maat voorbereid, zinvol en verbindend, leuk voor oud én jong! De STV-box is speciaal samengesteld om dagelijks plezier en zorgverlichting hand-in-hand te laten gaan. De STV-box verdient vijf sterren volgens Joke, werkzaam in een kleinschalige woonvoorziening van zorggroep Quarijn. “Wat een heerlijke uitvinding”.

Hoe werkt deze hulp in de huiskamer in de praktijk?

De STV-box bevat een enorm gevarieerd muziek- en beeldaanbod geheel afgestemd op de prikkelverwerking en de belevingsmogelijkheden van mensen met dementie. Boordevol amusement, herkenbare beelden en muziek. STV geeft 24/7 dagritme ondersteuning, gespreksstof, roept herinneringen op en zorgt dagelijks voor mooie contactmomenten, gewoon via de eigen TV. Ook is er een zeer uitgebreid aanbod huiskamer-activiteiten (van bewegen, samen zingen tot natuurbeleving en voorbereide gespreksgroep thema's), als inspirerende aanvulling én ondersteuning bij de eigen Activiteitenplanning.

Zorgmedewerkers van Cordaan, Careyn, Noorderboog en Amstelring delen in dit filmpje hun praktijkervaring met het STV-aanbod. Ook bij Amaliazorg gebruikt men (zoals zij het treffend omschrijven) beeldsymboliek om de bewoner te ondersteunen. 

Help bewoners én medewerkers!

Lever een zinvolle en plezierige bijdrage aan de levenskwaliteit van de bewoner met dementie én ondersteun meteen de zorgmedewerker! Of help met de inkoop, verwerking of ontwikkeling van speciale en broodnodige zintuigprikkelende programma’s (zoals Levenskunst [link toevoegen]) zodat we met elkaar gezellige en persoonlijke activiteiten mogelijk kunnen blijven maken, ook -of vooral- nu. Je kunt al iets betekenen met een bijdrage vanaf 50,-.

Word Vriend en creëer fijne geluksmomentjes voor mensen met dementie in het verpleeghuis! Als (bedrijfs)sponsor krijg je uiteraard een mooi plaatsje op onze website. Want samen maken we ’t verschil!

Wil je iets doen waar je (zorgafhankelijke) medemens blij van wordt? Laat hier je gegevens achter. We nemen graag contact met je op om te kijken wat er mogelijk is.

 
 
Samen maken we het verschil, bedankt!