logo

Video's over STV

Folders STV

'Vroeger was alles beter'

Ouderen voelen zich prettig in een omgeving die herinnert aan vroeger. Bij dit thuisgevoel sluit ons muziek- en beeldprogramma helemaal aan. Ook de beelden zijn in het tempo van toen. Herinneringen ophalen, met plezier terugdenken aan ‘die goede oude tijd’. Uit onderzoek blijkt dat muziek en beelden van vroeger daadwerkelijk bijdragen aan positief welbevinden en rust geven.

Bovendien stimuleren herinneringen het geheugen en draagt herkenning bij aan beter zelfvertrouwen onder mensen met dementie.

Historische afbeeldingen

Onder de muzieknummers kunnen foto's van locatiegebonden activiteiten worden getoond, maar ook historische afbeeldingen. Denk aan thema’s als het straatbeeld, ‘vergeten’ ambachten, de middenstand. Of oude beelden uit de omgeving van uw locatie. Kortom, beelden van hoe het leven vroeger was. En niet alleen de bewoners met dementie vinden het hartstikke leuk om oude foto's uit de directe omgeving te kunnen zien!

Voor het samenstellen van deze themacollecties putten wij uit lokale gemeente-archieven of we krijgen medewerking van beeldenbanken (zoals het Nationaal Archief) of zelfs de plaatselijke Historische Kring. Zo wordt ook dit aanbod voor u op maat samengesteld.

Koninghuis

Met medewerking van het Nationaal Archief, Paleis Het Loo en fotograaf Vincent Mentzel hebben wij een prachtige collectie kunnen samenstellen rondom de koninklijke familie. Veel bewoners bewaren warme herinneringen uit de tijd van Koningin Juliana en Prins Bernhard en het bloeiende gezinsleven van Prinses Beatrix en Prins Claus. De defilés op Paleis Soestdijk, de kleine prinsjes en prinsesjes, het is een prachtig tijdsbeeld geworden. Echt genieten!

Ook voor familie is het prettig, omdat je makkelijker een gesprek aanknoopt door middel van de beelden van toen.
(Activiteitenbegeleidster PG-afdeling)