Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Welk spreekwoord is dit?
spreekwoord 2
Herinneringen ophalen
school foto
Leuke praattekeningen van Eva Gans
Eva Gans
Terugblikken met onze koninklijke familie
Fotocollectie1

Thematische foto verzamelingen

Herinneringen ophalen, met plezier terugdenken aan ‘die goede oude tijd’. Uit onderzoek blijkt dat muziek en beelden van vroeger daadwerkelijk bijdragen aan positief welbevinden en rust geven. Bovendien stimuleren herinneringen het geheugen en draagt herkenning bij aan beter zelfvertrouwen onder mensen met dementie.

Wisselende thema's

Onder de muzieknummers in het 24-uurs SeniorenTV programma vertonen wij wisselende fotocollecties. Denk aan thema’s als het straatbeeld, ‘vergeten’ ambachten, de middenstand. Of oude beelden uit de omgeving van uw locatie. Kortom, beelden van hoe het leven vroeger was. En niet alleen de bewoners met dementie vinden het hartstikke leuk om oude foto's uit de directe omgeving te kunnen zien!

Waar komen de foto's vandaan?

Voor het samenstellen van deze themacollecties putten wij uit lokale gemeente-archieven of we krijgen medewerking van beeldenbanken (zoals het Nationaal Archief), bedrijven, maatschappelijke organisaties of zelfs van de lokale Historische Kring. 

Afgelopen periode ontvingen we de sympathieke medewerking van o.a. De Keukenhof, het Rijksmuseum, Paleis het Loo, het Zaans Museum en de Holland America Lijn, waardoor we op uiteenlopende thema's handvatten kunnen bieden voor het ophalen van herinneringen.

Onder Nieuws vindt hierover meer informatie.

 
 
Samen maken we het verschil, bedankt!