Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Rustige beelden bij zonsopgang
Zonsopgang
Zeer gevarieerd en herkenbaar muziekaanbod
Willeke Alberti
Thuisvoelen met beelden uit de tijd van toen
Winkel
Ontspannen tijdens de middagrust
Aquarium
Onvergetelijk amusement
mies en rudi

De dag door met... dementievriendelijk STV-aanbod!

STV Interactief is speciaal ontwikkeld voor de gezamenlijke huiskamer. Het aanbod is te ontvangen via de STV mediaspeler en bevat zowel het STV 24-uursprogramma als een gevarieerd en uitgebreid on-demand aanbod.

Het 24-uurs TV-kanaal dat de basis vormt van een STV Interactief-abonnement bevat een speciaal muziek- en beeldprogramma voor mensen met dementie. Het totale programma-aanbod houdt rekening met de verantwoorde en stimulerende prikkels op het juiste moment en helpt mensen met dementie op een verantwoorde, zinvolle manier de dag door. (Het 24-uurs programma bevat overigens geen locatienieuws.)

Dagindeling

Het STV 24-uursprogramma bevat rustige beelden bij het opstaan; nostalgische filmpjes over het leven van vroeger; beelden van het koningshuis en ook van de natuur om ons heen; herkenbare muziek en vrolijk TV amusement van vroeger (in het tempo van toen); snoezelbeelden voor de middagrust; aantrekkelijk aanbod waarop men kan meezingen, meebewegen en welke stimuleert tot interactie; een rustige avondafsluiting; nachtrust bevorderende nachtprogrammering en een speciaal programma voor de zondagochtend.

De dagindeling is gebaseerd op de mate van intensiteit (lager tempo in de ochtend en tijdens de middagrust, meer activerend aan het einde van de ochtend en het tweede deel van de middag).

Het dementievriendelijke TV-aanbod bevat een enorme diversiteit aan verschillende muziek- en beeldprogramma's, ingedeeld op thema's zoals 'Koffietijd', 'Dagelijks leven' tot 'Avond-amusement'. Veel bewoners én medewerkers ervaren houvast aan dagelijks terugkerende structuur in de programmering. Door het veelzijdige aanbod met maar liefst 12.000 verschillende muziekclips, nostalgisch amusement en archetypische beelden is echter geen dag hetzelfde. Ook onze nachtprogrammering levert een positieve bijdrage aan het verminderen van dwaalgedrag bij nachtelijke onrust. 

Naast dit 24-uurs kanaal bevat STV Interactief-abonnement ook een zeer uitgebreid on-demand aanbod voor het samen doen van activiteiten of om direct in te kunnen spelen op de sfeer in de huiskamer. 

Voordelen van dementievriendelijk aanbod

  • sluit goed aan op de belevingswereld van mensen met dementie
  • geeft structuur in het dagritme
  • biedt een nostalgisch programma uit de tijd van toen, in het tempo van toen
  • prikkelt het geheugen en geeft handreikingen voor reminiscentie
  • ondersteunt de momenten rondom de maaltijd en de middagrust
  • stimuleert het (samen) doen van activiteiten, ook vanuit de stoel
  • geeft afleiding bij onrust en verveling
  • helpt ook 's nachts onrust en dwaalgedrag te verminderen
  • wordt succesvol ingezet tijdens dienstwisselingen

Bij de ontwikkeling van nieuwe dagritme ondersteunende programma's hebben wij adviezen geïntegreerd van deskundigen uit de dementiezorg, waaronder onze grote bron van inspiratie Dr. Anneke van der Plaats.

 
 
Samen maken we het verschil, bedankt!