geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
Stefan Warnar brengt het Noordhollands OldtimerFestival in het verpleeghuis

Stefan Warnar brengt het Noordhollands OldtimerFestival in het verpleeghuis

Pasen is voor veel mensen ook meubels en auto’s kijken. Een terugkerende traditie tijdens de paasdagen is het Noordhollands OldtimerFestival. Dankzij fotograaf Stefan Warnar hoeven bewoners van verpleeghuizen dit jaar niet in de file te staan en kunnen zij vanuit hun stoel genieten van historische auto’s, motoren en brommers van weleer.

glimmende bolides, trucks en motoren van weleer

Ieder jaar staan op eerste en tweede paasdag maar liefst acht hallen in het Westfriese Venhuizen bomvol met historische voertuigen uit de hele wereld. Met bouwjaren vanaf 1920 tot en met de jaren tachtig. De glimmende bolides, trucks en motoren zijn werkelijk een lust voor het oog. Denk aan de oer-Hollandse DAF, de Duitse Mercedes en Opel, de Engelse Rolls-Royce en de Amerikaanse Chevrolet of Dodge en nog veel meer bekende merken.

Oldtimerfestival-GV4_StefanWarnar Oldtimerfestival-GV1_StefanWarnar Oldtimerfestival-GV3_StefanWarnar

Wie het festival bezoekt, kan zich verheugen op een heerlijk dagje uit, binnen en buiten. Er zijn honderden meters marktkraampjes met allerlei artikelen zoals motoronderdelen, kleding, boeken en snuisterijen. In elke hal klinkt wel een bekend deuntje of treedt een artiest op. Er is zelfs een retro-camping die herinneringen zal oproepen. Mocht je het Oldtimerfestival willen bezoeken, dan vind je hier meer informatie.

oldtimers-special: wat is uw favoriet?

Omdat niet iedereen naar het Noordhollands OldtimerFestival kan gaan, hebben we een Oldtimers-special gemaakt met de werkelijk prachtige foto’s van Stefan Warnar. De fotograaf maakt regelmatig foto’s op oldtimerevenementen en brengt daarmee herinneringen tot leven. Speciaal voor GeheugenVenster-abonnees stelde hij een prachtige serie samen van veel iconische voertuigen. Deze zijn te bekijken in de huiskamer van de zorglocatie via de dagtv mediaspeler. Samen heerlijk herinneringen ophalen aan vervlogen tijden. Wat was uw eerste of favoriete auto?

Onze grote dank gaat uit naar Stefan Warnar Photography.

Voor abonnees: De fotoserie ‘Oldtimers’ vind je onder Fotocollecties. De diashow ‘Oldtimers’ is te bekijken via het menu-onderdeel Herinneren, kies dan Vervoer. De diashow is voorzien van rustige gitaarmuziek.

Terug