geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
SeniorenTV zorgt voor goede sfeer en leuke gesprekken!

SeniorenTV zorgt voor goede sfeer en leuke gesprekken!

Enige tijd geleden heeft Amstelring na goede ervaringen met het dagprogramma van GeheugenVenster het kanaal organisatiebreed in gebruik genomen. Activiteitenbegeleidster Michelle Poolen vertelt wat het dementievriendelijke in-huis SeniorenTV-kanaal betekent voor zowel bewoners als de medewerkers van Het Hoge Heem. Met behulp van muziek, herkenbare beelden en aandacht voor het in-huis activiteitenaanbod biedt het dagelijks wisselende dagprogramma een waardevolle ondersteuning.

Bewoners zijn blij met het muziek- en beeldaanbod en collega's ervaren profijt van deze vorm van dagritme ondersteuning, gewoon te ontvangen via de televisie. STV wordt doorgegeven aan alle kamers binnen de betreffende zorglocatie.

Onderdeel van het dagprogramma is het NieuwsVenster, waardoor locaties hun eigen activiteiten kenbaar kunnen maken aan de bewoners en hun bezoek. Het opsturen van de maandkalender is de enige inspanning. Alles wordt door medewerkers en vrijwilligers van GeheugenVenster verwerkt en in het dagprogramma geïntegreerd. Michelle: "Het is belangrijk om mensen keuzes te geven voor het doen van leuke activiteiten. STV helpt bewoners herinneren en dankzij het programma worden meer bewoners bij de leefomgeving betrokken. Het programma geeft momenten van geluk, blijdschap en herkenning."

Wilt u meer weten over dit kanaal dat helemaal is afgestemd op de dagstructuur in de (dementie)zorg? Vraag vrijblijvend een presentatie aan! Bel 020-4160503 of mail naar info@geheugenvenster.nl

Terug