geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
helpdesk
login
Hoera!  🎉 Eerste lustrum voor onze digitale stream voor zorg- en verpleeglocaties!

Hoera! 🎉 Eerste lustrum voor onze digitale stream voor zorg- en verpleeglocaties!

Deze maand bestaat onze digitale stream voor zorg- en verpleeglocaties alweer vijf jaar! Wat is de tijd omgevlogen! We zijn de zorgprofessionals en experts die ons vanaf dag één motiveerden enorm dankbaar voor het geloof in onze missie. Het werd ons gezamenlijke doel: welzijn en dagstructuur ondersteunend TV-aanbod dat wél rekening houdt met de aangepaste prikkelverwerking van de bewoners, gewoon op de eigen TV.

STVi-lustrum-citaat   STVi-lustrum-GV-banner

En we hebben dit jaar veel meer te vieren. Dit najaar bestaat GeheugenVenster 12,5 jaar én we zijn druk bezig met iets nieuws. Graag blikken we met jullie even terug, maar ook alvast vooruit.

onvergetelijk!

Evean, Amstelring, Brentano, Cordaan en Pieter van Foreest waren in 2011 de allereerste zorgorganisaties die vierkant achter onze pilots stonden en meewerkten aan de ontwikkeling van ons 24-uursprogramma, op maat gemaakt voor de locatie én mensen met dementie. De inzichten en ervaringen van sommige bewoners staan nog steeds op ons netvlies. Hun reacties zijn onvergetelijk en spelen nog steeds een grote rol bij de samenstelling van ons aanbod en het maken van aangepast beeldmateriaal.

STVi-lustrum-bewoners

van kabelTV naar streamingplatform

In 2018 namen we de stap om het 24-uursprogramma ook per losse aansluiting te gaan aanbieden. Niet meer alleen via de kabel, maar ook via internet. Bijkomend voordeel: je kunt dan ook on-demand aanbod brengen direct op de plek waar het nodig is. Deze week, precies vijf jaar geleden, werd onze eerste digitale stream in gebruik genomen. Zo konden bewoners niet alleen genieten van geschikt TV-aanbod, de medewerkers konden meteen inspelen op de sfeer of behoefte of zelfs een geheel voorbereide activiteit starten. Van activerend tot ontspannend, van individuele aandacht tot groepsactiviteiten: "Voor het gemak, alles onder 1 dak!”

we kunnen niet wachten...

Terugkijkend hebben we een mooie reis gemaakt van de allereerste in-huis kabelTV-oplossing naar een digitaal streamingplatform dat zowel bewoners als zorgmedewerkers ondersteunt, op elk gewenst moment. En daar zijn we trots op! Onze innovatieve reis duurt voort. We vertellen er graag meer over in september. Ondertussen blijven we mooie activiteitenprogramma’s maken en het 24-uursprogramma met dagelijks wisselende content vullen. Het wordt een mooie zomer!

STVi-lustrum-zomer

Beste abonnees, zorgprofessionals en experts uit de (dementie)zorg, kennisdelers en content makers, producenten, archiefbeheerders, technische en facilitaire partners, sponsors en vrijwilligers, en iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund in onze missie, namelijk meer (be)leefplezier via de TV in de gezamenlijke woonkamer:

Enorm bedankt!

Bedankt voor het vertrouwen, het delen van alle ervaringen en jullie enthousiasme. Zonder jullie was het niet gelukt om zo’n veelzijdig en aansprekend programma-aanbod te realiseren. Het is geweldig dat we samen écht het verschil (hebben) kunnen maken! Wij verheugen ons op een mooie toekomst met jullie aan onze zijde en wensen iedereen elke dag een mooie dag!

STVi-lustrum-hart-wolk

Terug