Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Kip, ik heb je! Unieke dierenfilmpjes, vanaf nu bij STV!

Kip, ik heb je! Unieke dierenfilmpjes, vanaf nu bij STV!

Yes! Wat een geluk! Sinds deze week kunnen bewoners genieten van nieuw aanbod over dieren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het dier is te zien in ons programma-onderdeel 'Dieren': van boommarter, miereneters, alpaca’s tot honden en katten, koeien en schapen. Lieve, ondeugende, oude, piepjonge, rustige en beweeglijke dieren, teveel om op te noemen.

Uit alle delen van de wereld

Vorig jaar kregen we toegang tot een omvangrijk beeldarchief. Denk aan manshoge stapels dozen vol met opnamemateriaal uit alle delen van de wereld, en vooral ook uit ons kikkerlandje. Hiermee zijn we de afgelopen maanden enthousiast aan de slag gegaan. De tapes moesten eerst gedigitaliseerd worden. Daarna hebben we een selectie gemaakt en beelden verzameld per thema, bijvoorbeeld per diersoort, per land of per seizoen. Daarna de beelden gemonteerd en waar nodig met videobewerking verbeterd. Alle compilaties zijn 10 tot 15 minuten in lengte geworden.

GV00070  GV00090 GV00200 promo0

Het aanbod is zeer geschikt voor mensen met dementie. We hebben namelijk rekening gehouden met kleur en contrast in beeld, het is langzaam gemonteerd en de beelden worden vergezeld door bijpassende muziek. Het kijkt zo lekker weg, je waant je bijna zelf in het bos, duinen, op de boerderij of in de dierentuin!

Via onderstaand filmpje krijg je een kleine indruk. Welk dier steelt jouw hart?

En heeft de bewoner een favoriet dier, laat het ons dan vooral weten want dan duiken we voor jullie nog verder het archief in! 

De eerste twintig dierenfilmpjes zijn nu ook te bekijken via de STV mediabox onder het genre 'Natuur'. Kies dan voor 'Dieren'. De komende periode wordt de collectie automatisch verder aangevuld.

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!