logo

Video's over STV

Folders STV

Dagritme ondersteuning en locatie nieuws voor alle bewoners

Het Seniorentelevisie (STV) dagprogramma is geschikt voor verspeiding binnen de gehele locatie. Alle bewoners kunnen dit speciale kanaal via de televisie op hun eigen kamer ontvangen.

STV brengt via beelden en muziek herinneringen tot leven en is heel herkenbaar. Het dagprogramma is helemaal afgestemd op de dagstructuur in de zorglocatie, biedt plezierig amusement en dagritme ondersteuning. Bovendien geeft het programma de mogelijkheid om alle bewoners meer bij het reilen en zeilen binnen uw locatie te betrekken en tegelijkertijd een positieve bijdrage te leveren aan hun welzijn.

Via het Nieuwsvenster kunt u extra aandacht creëren voor de door u georganiseerde activiteiten. De activiteitenkalender wordt door ons verwerkt en geïntegreerd, dit wordt geheel verzorgd zonder extra inspanning van uw medewerkers. Uw berichten bereiken ieder uur de bewoner, ook op de eigen kamer. Regelmatige herinnering heeft verhoging van deelname tot gevolg. Bewoners, en ook bezoekende familieleden, worden op een aangename manier meer bij de leefomgeving betrokken.

Hoofd Activiteitenbegeleiding van Evean-locatie Oostergouw licht hier toe wat STV voor de organisatie en bewoners betekent:

Deze combinatie van locatiegebonden informatie in het tijdsbeeld vroeger is uniek!

Er worden geen commercials toegevoegd aan de programmering.

Voor mensen met dementie die baat hebben bij ondersteuning in de dagstructuur brengen wij een speciaal programma-aanbod voor gebruik in de gezamenlijke huiskamer: STV Interactief. Het aanbod bevat bovendien een Themabox vol activiteiten en dagritme ondersteuning, op elk gewenst moment!

Er wordt genoten van oude beelden. Er komen allerlei herinneringen boven en deze worden gedeeld aan de koffietafel.
(manager Sociaal Cultureel Werk)