Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Samenzang in het verpleeghuis dankzij samenwerking EO 'Nederland Zingt'

Samenzang in het verpleeghuis dankzij samenwerking EO 'Nederland Zingt'

Heel blij zijn wij met de samenwerking met de Evangelische Omroep. Verheugd laten wij weten dat vanaf vandaag ons muziek- en beeldaanbod is uitgebreid met het religieuze genre 'Nederland Zingt'. Nederland Zingt is een tv- en radioprogramma met koor- en samenzang van geestelijke liederen vanuit een kerk of andere locatie. Alle liederen zijn voorzien van ondertiteling. De liederen zullen wekelijks op zondagochtend in het verpleeghuis via het in-huis SeniorenTV-kanaal te zien en te beluisteren zijn.

 NederlandZingt3 NederlandZingt5 NederlandZingt9 

NederlandZingt6 NederlandZingt7 NederlandZingt4

Ouderen in het verpleeghuis vinden vaak troost en houvast bij religie. Judith Verwaard-van Beelen, bij de Evangelische Omroep verantwoordelijk voor het online aanbod van Nederland Zingt: “Het blijft ons steeds weer raken: verhalen van mensen die bemoedigd worden door het horen van een lied op het juiste moment. In de herfst van het leven of door de nevels heen.” 

Religieuze liederen voor vertrouwd gevoel en verbinding

Speciaal voor onze STV Interactief-abonnees selecteerde Ds. Tim van Iersel, dementiedominee, een aantal mooie liederen om ook op andere momenten met elkaar te kunnen zingen in de huiskamer via de STV mediabox. “Zingen is voor mensen met dementie heel belangrijk. Zeker wanneer je bekende liederen zingt: het roept herinneringen op, het geeft een vertrouwd gevoel en verbind je met elkaar. Religieuze liederen zijn voor veel mensen zelfs extra bijzonder. Zij raken een diep gevoel van verbondenheid met elkaar én met God. Ze geven rust, troost en bemoediging.”

Zinvolle meezingactiviteit

Om er een langere ‘Meezing’-activiteit van te kunnen maken, hebben we tevens wat compilaties samengesteld rondom de Thema’s: Najaar, Troost, Kerst, Hoop en Verlangen, Pasen en Bemoediging. Het Nederland Zingt-aanbod biedt medewerkers een fijne en betekenisvolle muzikale activiteit welke bewoners een extra dimensie geeft bij de muzikale beleving.

Sinds jaar en dag brengt Stichting GeheugenVenster op zondagochtend religieus aanbod in zorg- en verpleeglocaties en Nederland Zingt is een prachtige toevoeging. We hopen, samen met de Evangelische Omroep en Ds. Tim van Iersel, dat we met deze liederen wat verlichting en extra aandacht brengen in deze roerige periode. 

Wil je ook graag het dementievriendelijke muziek- en beeldaanbod ontvangen op jouw locatie, vraag dan vrijblijvend een presentatie aan, online of op locatie: info@geheugenvenster.nl 

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!