Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Regen of anders? Zinvolle binnenactiviteiten: goed voor lichaam en geest!

Regen of anders? Zinvolle binnenactiviteiten: goed voor lichaam en geest!

Regen, gladheid of anders? Er zijn dit najaar genoeg redenen waarom we niet of minder naar buiten kunnen. Het weer, onze persoonlijke fysieke gesteldheid of om redenen buiten onze invloedsfeer... de focus komt de komende maanden weer meer te liggen op activiteiten binnenshuis.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook in deze periode bewoners positief worden geactiveerd en met gezellige activiteiten, plezierig onderling contact en geluksmomentjes, passende ondersteuning ervaren. Afgestemd op het dagritme, de sfeer, interesse en/of behoefte op dat moment.

TV & dementie: hoe dan?

Wist u dat, zeker in de maanden dat we meer binnen zitten, ouderen boven de 65 jaar gemiddeld maar liefst 4,5 uur per dag TV kijken (Bron: Stichting Kijkonderzoek Jaarrapport TV 2019)? Wie had dat gedacht. Deze tijdbesteding valt vaak weg als men in het verpleeghuis komt wonen. Enerzijds door de inspanningen van medewerkers om bewoners bezig te houden en te betrekken bij de leefomgeving. Anderzijds omdat, zeker voor mensen met dementie, gewone TV niet meer geschikt is. Regulier TV-aanbod zorgt voor onrust en ook emoties worden zowel direct als onderliggend getriggerd door de andere manier van verwerken en beleven. De inhoud gaat te snel, zorgt voor teveel prikkels en sluit niet meer aan bij de belevingswereld. Ook het reguliere nieuws kan leiden tot gevoelens van angst of onmacht. Het gewone TV-aanbod resulteert in de praktijk regelmatig in ongewenste situaties. Deze negatieve invloed is niet fijn voor de bewoner zelf, maar ook niet voor anderen in de nabije omgeving. Dat kan anders!

Activiteiten & dementie

Rekeninghoudend met de aangepaste prikkelverwerking en de belevingswereld van mensen met dementie heeft Stichting GeheugenVenster zich gespecialiseerd in speciaal muziek- en beeldaanbod welke je als kanaal kunt ontvangen op de televisie in de huiskamer. Het 24-uurs SeniorenTV programma is afgestemd op de dagstructuur in de zorg en biedt via muziek en beeld plezierige dagritme ondersteuning. Overdag én ook ’s nachts. Daarnaast ontwikkelde de stichting met hulp en adviezen van deskundigen en professionals uit de dementiezorg een gevarieerd Activiteiten-aanbod voor de gezamenlijke huiskamer. Er zijn beweeg- en muziekactiviteiten, kant-en-klare groepsgesprekken op thema, belevingsgericht aanbod, reminiscentie-materiaal, ad-hoc visuele ondersteuning bij onrust en nog veel meer.

Altijd & snel

Omdat je dit dementievriendelijke on-demand aanbod direct kunt ontvangen via je TV, wordt het grappend ook wel 'Alzflix' genoemd. Het is namelijk altijd beschikbaar en op elk gewenst moment in te zetten, zonder gesleep met apparaten of planning tussen verschillende afdelingen. Met kant-en-klare activiteiten die je meteen kunt starten. Een all-in abonnement, waaraan je desgewenst ook nog je eigen content kunt toevoegen, kost slechts € 59,- ex. BTW per maand.

Contact

Wil je meer weten over de inhoud, opbouw en inzet van het programma-aanbod en hoe dit in de praktijk werkt? Bel dan voor een vrijblijvende presentatie (via Teams of op locatie) of een offerte op maat. Bel (020) 416 05 03 of mail gerust naar: info@geheugenvenster.nl

Nieuwsgierig naar ervaringen van je zorgcollega's met het GeheugenVenster muziek- en beeldaanbod? Ga dan naar Ervaringen of bekijk alvast onderstaande video. 

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!