Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Nieuw: RollatorFIT, effectieve oefeningen om vitaal te blijven lopen en bewegen!

Nieuw: RollatorFIT, effectieve oefeningen om vitaal te blijven lopen en bewegen!

Ontmoet bewegingsdeskundige Saskia van der Valk-Romeijn, zij geeft elke week les aan ouderen en heeft veel oefeningen ontwikkeld die goed zijn voor je evenwicht en om vitaal te blijven. De coronatijd motiveerde haar tot het ontwikkelen van een bijzondere serie beweegvideo's: RollatorFit. Haar beweegactiviteiten zijn vanaf vandaag onderdeel van het on-demand Activiteitenaanbod voor de huiskamer via de STV mediabox.

“Bewegen is belangrijk, helemaal voor de oudste mensen,” motiveert Saskia. “Als je lang niet beweegt, dan krijg je last met je evenwicht. Rust roest. Mensen gaan vallen en dat gaat mij heel erg aan het hart”, aldus Saskia. “Daarom heb ik deze filmpjes gemaakt, zodat thuis toch de StoelFIT- of RollatorFit- lessen gevolgd kunnen worden. Een fijne rollator-workout op je eigen niveau!” Saskia toverde haar zolder om tot een heuse studioruimte, installeerde een camera en is gewoon begonnen met het filmen van passende oefeningen voor senioren, om fit en vitaal te blijven. ‘Wat in de kop zit, zit niet in de kont’, zo onderstreept de Rotterdamse. Haar beweegprogramma was deze maanden dagelijks te zien op TV bij Open Rotterdam. Aan Open Rotterdam vertelt Saskia enthousiast over de totstandkoming van haar programma en haar passie voor bewegen:

RollatorFIT

Om vitaal te blijven lopen met de rollator ontwikkelde Saskia RollatorFIT-oefeningen. Bewoners kunnen zo alles oefenen wat belangrijk is om veilig en vitaal te blijven bewegen. Speciaal ter versterking van de balans zijn er ook wat voetgym-oefeningen opgenomen waarbij voeten en enkels worden getraind.

Aan haar StoelFIT programma, dé nieuwste trainingsvorm voor de oudste senioren, kan iedereen die wil bewegen meedoen, met én zonder klachten. Er zijn oefeningen voor de coördinatie, knieoefeningen en spierversterkende oefeningen.

Zowel de RollatorFIT- en StoelFIT-beweegactiviteiten zijn vanaf vandaag onderdeel van het on-demand Activiteitenaanbod via de STV mediabox. Zo kunnen medewerkers, gastvrouwen of bezoek samen met bewoners eenvoudig én dagelijks een kwartiertje samen bewegen. Dus pak uw rollator erbij, neem plaats op of bij de stoel in de gezamenlijke woonkamer, en doe lekker mee!

Saskia_Rollatorfit2 Saskia_Stoelfit3 Saskia_Rollatorfit4

“Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking met Saskia en deze nieuwe vorm van Beweegaanbod voor de gezamenlijke huiskamer. Dankzij de samenwerking is er voor elke bewoner, elke dag, passend en gevarieerd beweegaanbod beschikbaar. Of het nu gaat om Bewegen met een bewegingsagoog, Luchtdirigeren, Tai Chi, Stoelgym met Olga en dan nu deze geweldige variant met RollatorFit-oefeningen van Saskia. Echt fijn voor bewoners én de mensen die hen verzorgen!”, aldus Ingrid van der Horst van Stichting GeheugenVenster.

Vitaliteitschrift

Saskia is trouwens ook de bedenker van het “Vitaliteitschrift”, een tijdschrift voor vitaliteit en gezond ouder worden én zijn. Het staat boordevol prachtige beweegoefeningen voor (oudere) senioren, die eenvoudig te integreren zijn in de dagelijkse bezigheden. Effectieve en onopvallende oefeningen voor achter je boodschappenwagen of het aanrecht, in de auto, in de woonkamer op de stoel of zelfs voetgymnastiek voor een betere balans! Het Vitaliteitschrift kun je, desgewenst met foambal of foamrol, rechtstreeks bij Saskia aanvragen via saskia@fitrotterdam.nl. Leuk om bewoners en mantelzorgers cadeau te geven!

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!