Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Corona lockdown: Zo kunnen activiteiten tóch doorgaan!

Corona lockdown: Zo kunnen activiteiten tóch doorgaan!

Als gevolg van beperkende maatregelen zijn in veel zorglocaties en verpleeghuis activiteiten geschrapt. Ook bezoek wordt inmiddels niet meer toegelaten. Ondertussen brengen álle TV-kanalen dagelijks verontrustend Corona-nieuws de huiskamer binnen. Dat komt de gemoedsgesteldheid van de bewoners en het werkplezier van de medewerkers niet ten goede.

Juist nu is er behoefte aan afleiding en gezelligheid. Afgelopen week ontvingen wij verzoeken uit heel Nederland: "Geheugenvenster komt als geroepen!" Dat is fijn, maar... hoe doe je dat dan, als je zelf ook de zorglocatie niet meer in mag om je product te leveren?

levering-GeheugenVenster-Bunninchem1  Vincent-GeheugenVenster-thuisbezorgd  levering-GeheugenVenster-HuisopdeWaard2

Persoonlijk afleveren tot aan de voordeur!

De afgelopen week zijn we gestart met het leveren van onze STV mediabox tot aan de voordeur! In samenspraak met de locatie wordt een afspraak gemaakt met iemand intern die we telefonisch bijstaan tijdens het aansluiten. En dat is, zo blijkt uit de ervaringen van verschillende medewerkers gedurende de afgelopen week, erg eenvoudig. 

Nieuw: heldere video met bedieningsinstructie

Nu het voor ons niet mogelijk is om fysiek naar jullie toe te komen, komen we online naar jullie toe! Voor nieuwe abonnees maakten we speciaal een instructievideo. Zo ben je als medewerker goed op de hoogte van de mogelijkheden van de STV mediabox en de functies van de afstandsbediening. 

Dankzij deze manier van samenwerken kunnen we ook in deze onrustige periode veel bewoners met dementie én medewerkers plezierige activiteiten, passende afleiding geven en 24/7 (dag én nacht!) ondersteunen. 

instructie-STV-box-1  instructie-STV-box-4

De zorghelden van Woonzorg Flevoland lieten ons weten:

“Wat zijn wij als medewerkers blij in deze rare tijden met de inzet van geheugenvenster. Het geeft ons op dit moment prachtige handvaten omtrent activiteiten. Beweegprogramma's, natuur en beleef programma's, meezingliedjes, religie etc. Wij hebben plezierig contact met onze bewoners en de bewoners ook onderling. 

En hoe fijn is het dat wij onze bewoners nu niet hoeven te confronteren met al het nieuws van de dag van vandaag! Hierbij wil ik nog even benadrukken hoe mooi geheugenvenster is bij ons op de woning en dat wij hier dankbaar gebruik van maken.”

Medewerker KSW De Hanzeborg (Woonzorg Flevoland)

We zijn dankbaar en oprecht geraakt door de vele reacties. Hartverwarmend hoe we in deze moeilijke periode verschil kunnen maken. Wie had gedacht dat de missie van onze stichting juist in deze tijd zo'n betekenis zou krijgen!

Wil je ook weten of ons dementievriendelijke muziek- en beeldaanbod iets voor jullie is? Vraag dan vrijblijvend informatie aan via info@geheugenvenster.nl.

Kijk gerust verder op onze website: geheugenvenster.nl.

 
Samen maken we het verschil, bedankt!