Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Nieuw! Feestmuziek: gewoon omdat het kan!

Nieuw! Feestmuziek: gewoon omdat het kan!

Bij een groot deel van onze abonnees wordt carnaval gevierd met bewoners en niet alleen in zorginstellingen in Brabant en Limburg. Ook boven de rivieren wordt de gemeenschappelijke huiskamer t/m 'Vastelaovend' (Vastenavond) vrolijk versierd ter afsluiting van de carnavalsperiode, aan de vooravond van de kerkelijke vastenperiode. Carnavalsmuziek speelt daarbij natuurlijk een belangrijke rol. Daarom, vanaf vandaag, in ons on-demand aanbod via de STV mediabox: Feestmuziek!

Dit Muziek-genre bevat feestnummers, carnavalskrakers of gezellige cafémuziek uit de jaren 60 en 70, het tijdperk waarin bewoners zelf vaak nog in de kroeg stonden om een feestje te vieren. Herkenbare liedjes van artiesten als Ria Valk, Adèle Bloemendaal, André van Duin, de Deurzakkers, Rita Corita, De twee Pinten en nog veel meer. Uiteraard zijn de originele videoclips beschikbaar met optredens uit bijv. populaire programma’s als Op Volle Toeren. Uniek historisch videomateriaal dat (gelukkig!) de afgelopen jaren is gedigitaliseerd en weer een nieuw publiek vindt, mede dankzij onze samenwerkingspartner Inn-Archive.

Elke dag feest!

Bewegen is ontzettend belangrijk voor ouderen en helaas halen bewoners in het verzorgingshuis zelden de aanbevolen 30 minuten per dag. Met deze feestnummers komt er ongetwijfeld beweging in de huiskamer en ontstaat er misschien wel een gezellige polonaise. Deze feestmuziek kan overigens het hele jaar door worden ingezet, tijdens carnaval, maar ook voor een verjaardag, om het leven te vieren, omdat het maandag is, de zon schijnt, of gewoon omdat het kan. 

 

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!