Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Hoe ervaren verzorgenden en bewoners van Kaailanden ons programma-aanbod?

Hoe ervaren verzorgenden en bewoners van Kaailanden ons programma-aanbod?

Bij dit kleinschalig verpleeghuis Kaailanden gebruiken ze sinds een jaar het abonnement STV Interactief en met veel enthousiasme. Via de STV mediabox zijn zowel het 24-uurs kanaal SeniorenTV als het on-demand aanbod te ontvangen. Beiden worden door de zorgmedewerkers intensief gebruikt, zo vertellen ze in de video die wij onlangs bij hen opnamen in Meppel.

Leven met dementie betekent voor bewoners leven in onzekerheid, leven in een wereld die vaak niet meer herkenbaar is. “De televisie kan juist voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid zorgen, het is weer het gezellige tv-kijken van vroeger”, volgens Joke Hulzebos bij Kaailanden. “Normale tv, dat volgt men niet meer en SeniorenTV sluit aan bij het vermogen van de bewoners”, aldus de welzijnsmedewerker.

Ook verzorgende Mieke Simissen is enthousiast. Tussen haar zorgtaken door gebruikt ze regelmatig het on-demand aanbod om te zingen, bewegen of iets leuks te kijken wat past bij de interesse van de bewoner. Volgens haar is het fijn het zo laagdrempelig is: “Je hebt niet persé iemand nodig die daar volledig inzetbaar voor is”. Zo wordt er in een huiskamer met drie dames die fysiek nog goed ter been zijn bijna iedere ochtend Tai Chi gedaan. Mieke, en vooral ook de bewoners zijn enthousiast over de Tai Chi-oefeningen: "Het geeft een bepaalde ontspanning om de ochtend te beginnen. Het stukje onrust wat je vaak in de ochtend ziet na de zorg, is weg." 

GeheugenVenster-Kaailanden tai chi1 GeheugenVenster-Kaailanden tai chi2 GeheugenVenster-Kaailanden tai chi3

Joke vult aan: "Nu kun je ook individuele beelden aanbieden aan de bewoner waar hij of zij op dat moment interesse in heeft." Er worden leuke herinneringen opgehaald met bijvoorbeeld Ontdek Je Plekje bij mensen die al ver in hun dementie zijn, de beelden worden herkend en het geeft gespreksstof. 's Avonds wordt er gezellig meegezongen met de Meezingliedjes op de TV. Mieke: "Met een stukje kaas en worst erbij... heel gezellig."

Bewoners van Kaailanden (Zorggroep Noorderboog) vierden bovendien met ons de introductie van ons nieuwe CliniClowns video-aanbod. Zij werden getrakteerd op een vrolijke CliniClowns taart en mochten als eerste de video’s bekijken. De bewoners genieten er zichtbaar van! Humor blijft tot aan het einde intact bij mensen met dementie en dat is bij de bewoners van Kaailanden natuurlijk niet anders.

Wil je weten of het dementievriendelijke huiskamer aanbod iets is voor de bewoners van jouw zorginstelling? Vraag nu gratis een presentatie aan: 020 - 4160503 of mail naar info@geheugenvenster.nl.

 
Samen maken we het verschil, bedankt!