Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Jesus.net maakt religieuze beleving in verpleeghuis mogelijk: Zandverhalen!

Jesus.net maakt religieuze beleving in verpleeghuis mogelijk: Zandverhalen!

Tijdens een bezoek aan een van de locaties van Zorggroep IJsselheem in Zwolle werden we door één van de activiteitenbegeleiders opmerkzaam gemaakt op een prachtige visuele vorm van religieuze beleving. 'Filmpjes met zand' waarin bijbelverhalen werden uitgebeeld. Het inspireerde ons om contact op te nemen met de artiest en de ontwikkelaars van deze 'Zandverhalen'.

Wanneer wij de video’s van Zandschepper Harm van Schaik in één woord zouden moeten beschrijven dan is dat wel 'betoverend'. Met een paar vegen en bewegingen brengt Harm het zand tot leven en schildert er prachtige beelden mee. Hij neemt je mee door bekende Bijbelse verhalen, denk aan De Verloren Zoon, De vrouw bij de bron, Het verhaal van Mozes. De Bijbelse Zandverhalen (Sandy Tales) zijn beschikbaar gesteld door Jesus.net en vanaf vandaag te zien via de STV mediabox (onder Religie).

zandverhalen1 zandverhalen2 zandverhalen3

Nelleke Strijbis is projectcoördinator bij Jesus.net vindt het belangrijk dat ook de groep ouderen die in verpleeghuizen wonen kunnen genieten van de zandverhalen. 

Omdat de prikkelverwerking bij ouderen met dementie minder effectief is, hebben wij ook enkele video’s zonder voice-over in de STV mediabox geplaatst. Op deze manier kan iemand het Bijbelverhaal rustig beleven door enkel alleen naar de beelden te kijken. GeheugenVenster vindt het belangrijk om een gevarieerd aanbod te bieden, zodat de huiskamer- of zorgmedewerker beelden kan aanbieden die op een juiste manier activeren of rust brengen, rekening houdend met de specifieke prikkelverwerking van een bewoner.

De Zandverhalen zijn ook te zien op het YouTube-kanaal 'Het Leven van Jezus'. Je vindt er Sandy Tales in het Nederlands en ook andere talen, mocht je nieuwsgierig zijn geworden.

 

 

 
Samen maken we het verschil, bedankt!