Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Nieuw (en handig voor de medewerker): Meezingliedjes, nu met ondertiteling!

Nieuw (en handig voor de medewerker): Meezingliedjes, nu met ondertiteling!

De laatste jaren is er veel aandacht voor de positieve effecten van de inzet van muziek bij mensen met dementie. Zo zijn het vermogen om te lachen en te genieten van muziek vaak tot in de laatste fase van dementie intact. Met dit gegeven in ons achterhoofd hebben wij een nieuw onderdeel ontwikkeld en geproduceerd voor STV Interactief: de Meezingliedjes!

Meezingliedje-GeheugenVenster-Lion Meezingliedje-GeheugenVenster-Corrry Meezingliedje-GeheugenVenster-Willeke

Muziekkenner en presentator Anne van Egmond heeft speciaal voor ons de meest herkenbare hits uit de jaren '50 en '60 uitgezocht. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om een leuke selectie liedjes van ondertiteling te voorzien, van Willeke Alberti, "Spiegelbeeld" tot Tante Leen "Oh Johnny". De liedjes kunnen op ieder gewenst van de dag beluisterd worden via onze huiskamer STV mediabox.

Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het plezierige gevoel uit hun jonge jaren naar boven te halen. Het is een mooie en effectieve manier om plezierig contact te maken. 

Voor veel jonge zorgmedewerkers is het vaak de eerste kennismaking met deze liedjes. Nu deze van tekst zijn voorzien, wordt het ook voor hen veel makkelijker om mee te zingen. Bovendien hebben we in het on-demand platform aan ieder liedje tijdsbeeldinformatie toegevoegd zodat het wat eenvoudiger is om er samen een praatje over te maken.

We hopen dat de Meezingliedjes voor veel plezier en contact gaan zorgen en dat er een feestje wordt gebouwd in de gemeenschappelijke woonkamer! Uit volle borst meezingen mag!

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!