Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
"Mini-netflix voor de dementiezorg"? Dat maakt ons megatrots!

"Mini-netflix voor de dementiezorg"? Dat maakt ons megatrots!

Wat een prachtig artikel over ons aangepaste muziek- en beeldprogramma en videoplatform voor mensen met dementie! In aanloop naar Wereld Alzheimer Dag 2019 verscheen dit bericht in de nieuwsbrief van Waardigheid & Trots, hét informatieplatform voor de zorgsector in Nederland.

Waardigheid-en-Trots_Geheugenvenster

 "TV kijken heeft een negatief imago. Het zou passiviteit en inactiviteit stimuleren. Maar via een speciaal ontwikkeld en samengesteld muziek- en beeldaanbod kun je verpleeghuisbewoners heel goed passend activeren en prikkelen, handvatten geven voor het maken van contact en samen plezier beleven. Cordaan deed een leefomgeving-pilot met een 24-uurs muziek- en beeldprogramma afgestemd op mensen met dementie, de inzet van geurdispensers en een huiskamerinrichting met ouderwetse meubelen en attributen. Het resultaat: bewoners zijn rustiger, actiever en tevredener. Ook de verzorgenden geven aan minder stress te hebben.

Mensen met dementie zijn voor positieve prikkels sterk afhankelijk van hun omgeving. Krijgen ze deze prikkels niet, dan gaan ze zelf prikkels maken: roepen, tikken, murmelen, ronddwalen. Anderen slapen juist weer teveel. Dit allemaal om de leegte op te vullen en de verveling tegen te gaan. Zinvolle dagbesteding, zeker ook voor mensen met dementie, is dan ook ... lees verder"

Meer weten over ons dementievriendelijke aanbod voor kleinschalig wonen of het verpleeghuis? Vraag vrijblijvend een presentatie aan en schrijf je alvast in de voor de nieuwsbrief!

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!