Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Swingende opnamedag met luchtdirigent Richard van Roessel

Swingende opnamedag met luchtdirigent Richard van Roessel

Vandaag namen we weer 12 nieuwe beweegoefeningen op: Luchtdirigeren! Luchtdirigeren is een ontspannen activiteit op muziek welke stimuleert tot beweging. Met de hartelijke dank aan AVROTROS voor het gebruik van de greenscreen-studio. Zo'n studio geeft een neutrale groene achtergrond zodat je die via beeldbewerking deze eenvoudig kunt aanpassen. Eén van de liedjes gaat bijvoorbeeld over 'Rode rozen' (van Jantje Koopmans). Hoe leuk zou het zijn als luchtdirigent Richard van Roessel deze oefening doet in een rozentuin?

  Daarbijdewaterkant-greenscreen  on-air-Richard-AVROTROS  Morgenstimmung-warmingup  on-air-Richard-studio

Collega Marieke Koenders, onze eigen filmmaker inmiddels helemaal gespecialiseerd in content voor mensen met dementie: “Wat een leuke opnamedag! Ik heb volop staan meeswingen met luchtdirigent Richard. De Maestro treedt normaal gesproken live op, bij gebrek aan ‘publiek' heb ik hem vanachter de camera aangemoedigd en meegedaan! De greenscreen geeft ons de vrijheid om de achtergrond naar eigen inzicht in te vullen, we gaan onze fantasie gebruiken zodat het een prikkelend geheel wordt voor de bewoners in het verpleeghuis.”

Vooral in het verpleeghuis is het nogal een uitdaging om ouderen meer in beweging te krijgen. In zijn boek 'Laat je hersenen niet zitten' stelt Dr. Erik Scherder dat ouderen in het verpleeghuis eigenlijk veel te weinig bewegen. En dat komt de gezondheid niet ten goede. Bewegen is goed voor je humeur en houdt bovendien je hersenen in conditie. Elke vorm is goed, dus ook oefeningen vanuit de stoel dragen hieraan bij.

Reden genoeg dus om ook in ons programma-aanbod aandacht te besteden aan beweging en vooral op een uitnodigende en plezierige manier. Luchtdirigeren is onderdeel van ons on-demand aanbod voor de gezamenlijke huiskamer. De nieuwe oefeningen worden toegevoegd aan het onderdeel 'Luchtdirigeren' onder hoofdgenre 'Bewegen'.

Meer over luchtdigireren vind je ook onder 'Onze producties'.

 
Samen maken we het verschil, bedankt!