Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
STV-special: Songfestival terug in de tijd

STV-special: Songfestival terug in de tijd

Deze week hebben we onze programmering speciaal aangepast om aandacht te besteden aan het Eurovisie Songfestival. We hebben drie Songfestival Specials gepland met gezellige en herkenbare Songfestival-liedjes uit de jaren 1956 t/m 1976.  

1956, Jetty trapt af

Misschien leuk om te weten dat het Songfestival waar de bewoners mee zijn opgegroeid er heel anders uitzag dan het circus van nu. In 1956 vond het festival voor het eerst plaats en deden maar zeven landen mee. Inmiddels zijn er maar liefst 43 deelnemende landen. Jetty Paerl had de eer om de aftrap te doen van het allereerste Songfestival met Vogels van Holland.

Corry en Teddy

In 1957 was het meteen al raak voor Nederland. Corry Brokken sleepte de eerste prijs in de wacht met Net als Toen. Dan sturen we Corry toch nog een keer, dacht Nederland het jaar erop. Maar helaas eindigde de jonge zangeres toen op de allerlaatste plaats met het liedje Heel de Wereld. In 1959 wist Teddy Scholten wel weer het hart van Europa te veroveren met de klassieker Een beetje. Ze werd onthaald als een nationale held toen ze terugkwam uit Cannes met de eerste prijs.

06-1959 teddy man en dochter

ABBA

Wanneer je het hebt over Songfestivalgeschiedenis dan mag de winst van ABBA  in 1974 natuurlijk niet ontbreken! Niet alleen werd Waterloo een van de grootste Songfestival hits ooit. ABBA zorgde ook voor modernisering van het festival, want voorheen mochten groepen nog niet mee doen. In 1970 moest het meidentrio Hearts of Soul bijvoorbeeld nog tijdelijk hun naam veranderen naar Patricia en The Hearts of Soul, omdat het reglement nog niet voorzag in optredende groepen.

Programma Special STV

Donderdag is de eer aan Duncan Laurence om in de 64ste editie mee te doen met het liedje Arcade. Als opwarmertje op de avonden van de halve finales en de finale dus een gezellige terugblik met songfestival hits:

Dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei van 19-20 uur

Zaterdag 18 mei van 19-21 uur

Laat ons vooral weten of onze special inderdaad gezellige momenten heeft opgeleverd voor jullie bewoners? En ook als je nog andere thema’s weet waar jullie graag aandacht aan besteden.

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!