Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Waardigheid en Trots over Seniorentelevisie

Waardigheid en Trots over Seniorentelevisie

Wat leuk, deze vermelding op de website van Waardigheid en Trots over ons Geheugenvenster muziek- en beeldprogramma. 

Dementie en daginvulling

Mensen met dementie kijken en ervaren wat ze zien op televisie op een andere manier. De programma’s zullen daarom specifiek gemaakt worden voor deze doelgroep, elementen van reminiscentie bevatten en ouderen met zware dementie stimuleren en activeren. Meer info op de website van Waardigheid en Trots (nieuwe link)!

Het STV dagprogramma levert een verantwoorde bijdrage aan het bereiken van uw Waardigheid & Trots-doelstellingen. Het programma:

  • heeft een positieve invloed op (probleem)gedrag dankzij verantwoorde prikkels. Het welbevinden van de client neemt toe
  • geeft respijtmomenten waardoor de belasting voor de client en van de verzorgende omgeving afneemt
  • heeft een positieve invloed op de sfeer waardoor de kwaliteit van het woon- en leefklimaat op de afdeling toeneemt
  • 'voedt' op een verantwoorde manier het hoofd, maakt het geheugen weer toegankelijk waardoor de wereld binnenkomt en weer gaat leven. Er wordt contact gemaakt.

Stichting STV GeheugenVenster levert een speciaal beeld- en muziekprogramma aan zorginstellingen, verpleeghuizen, zorgvilla's en locaties voor kleinschalig wonen en groepswonen. Het muziek- en beeldprogramma stimuleert en voedt het brein en draagt effectief bij aan een betere kwaliteit van leven. Het muziek- en beeldprogramma wordt ingezet ter ondersteuning van het dagritme, met handreikingen voor reminiscentie en het gezamenlijk doen van activiteiten.

Seniorentelevisie (zorglocaties), STV Interactief (Kleinschalig wonen) 

 
Samen maken we het verschil, bedankt!