Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Nieuw bij STV: prachtige originele filmbeelden uit o.a. 'De Nieuwe Wildernis'

Nieuw bij STV: prachtige originele filmbeelden uit o.a. 'De Nieuwe Wildernis'

Wat zijn wij ontzettend blij met de samenwerking met de makers van De Wilde Stad, Holland: Natuur in de Delta en De Nieuwe Wildernis! Deze bijzonder mooie natuurdocumentaires zijn gezien door bijna 1 miljoen bioscoopbezoekers. Compilaties van de originele filmbeelden, welke vanwege de lengte beter geschikt zijn voor mensen met dementie, zijn nu ook te zien bij STV!

In al deze natuurfilms wordt het leven gevolgd door de ogen van dieren in hun natuurlijke leefomgeving, de overweldigende natuur (of het stadsleven) bepaalt het dagritme. De beelden geven een bijzonder kijkje in het leven van deze dieren, in gemeenschap met andere dieren of gedurende een seizoen, in hun eigen rustige tempo. Wat een mooie natuurbeleving!

Uit de vele uren origineel filmmateriaal hebben wij prachtige videocompilaties ontvangen voor ons on-demand aanbod, welke wij hebben voorzien van bijpassende muziek. De nabijheid van groen en natuur kan een heilzaam en ontspannend effect hebben op de gemoedsstand, ook bij mensen met dementie. Omdat het soms lastig kan zijn om naar buiten te gaan, brengt STV GeheugenVenster de natuur naar binnen!

Samen met producent van EMS Films, Ignas van Schaick, deelden wij het speciale Natuur-aanbod met de Themaboxen bij onze STV Interactief-abonnees. "Je merkt bij het kijken naar natuurfilms dat mensen gelukkig worden en ontspannen", onderstreepte Ignas tijdens ons lanceermoment:

Normaliter zijn speelfilms en documentaires te ingewikkeld, te snel of bevatten teveel informatie. Deze films geven echter zo'n mooie beleving, dat wij het moeite waard vinden om deze speciaal voor mensen met dementie samengestelde compilaties te testen. De EMS Natuur-filmpjes worden gedurende de testperiode uitsluitend via onze STV Themabox in de gezamenlijke huiskamers getoond.

Zie ook Onze producties

 
Samen maken we het verschil, bedankt!