geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
Nieuw in ons aanbod: Beweeg je fit!

Nieuw in ons aanbod: Beweeg je fit!

Bewegen is goed voor ons brein en dit geldt zeker ook voor mensen met dementie. In samenwerking met Cordaan hebben we in ons on-demand programma een breed scala aan geschikte oefeningen opgenomen, zoals deze....Beweeg je fit!

Dagelijks bewegen ondersteunt de zelfredzaamheid. Het staat gelijk aan vrijheid en je goed voelen. Bewegen kan het verschil zijn tussen hulp nodig hebben om naar de wc te gaan of zelf aan te kunnen kleden en dit zelfstandig blijven kunnen doen. De oefeningen zijn zo opgesteld om dit te ondersteunen met een minimaal risico op onveilige situaties tijdens het oefenen.

Het beweegaanbod is ontwikkeld door ‘Cordaan in Beweging’ speciaal voor senioren. De beweegprogramma’s zijn te vergelijken met het tv-programma ‘Nederland in beweging’ alleen wat minder snel, met minder ingewikkelde oefeningen die vanuit de stoel gedaan kunnen worden! Hierdoor zijn het ook voor mensen met een beperkte belastbaarheid geschikte beweegoefeningen. 

Initiatiefnemer Elie Rusthoven van zorgorganisatie Cordaan ontving een prachtig compliment van Erik Scherder.

Het aanbod is stimulerend, activerend en plezier voor iedereen in de gezamenlijke huiskamer.

De trainingen zijn zó gemaakt zodat je als activiteitenbegeleider of vrijwilliger in een korte tijd verschillende oefeningen kunt uitvoeren. De trainingen zijn op drie verschillende niveaus licht, middel en zwaar beschikbaar. Je kunt de oefeningen individueel of samen in groep uitvoeren.

Het Cordaan in beweging-aanbod vind je in de STV-mediaspeler onder 'Bewegen/Beweeg je fit'.

Terug