Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Primeur in Nederland: de interactieve Sfeerviering!

Primeur in Nederland: de interactieve Sfeerviering!

Nieuw in ons aanbod: de religieuze Sfeerviering! Deze interactieve viering, speciaal ontwikkeld voor de dementiezorg, is nu te bekijken in de huiskamer van uw zorglocatie! Thema van de allereerste huiskamerviering: Liefde!

Mensen met dementie vinden nogal eens houvast en troost in hun religieuze beleving. Het is fantastisch wanneer activiteitenbegeleiders ons on-demand programma ook zouden kunnen inzetten, wanneer bewoners behoefte hebben aan zingeving en interactie op basis van religieuze thema's, levensverhalen en levensvragen.

Daarom ontwikkelden wij samen met dementiedominee Tim van Iersel een nieuwe huiskamer-activiteit: de Sfeerviering! Zodat bewoners een kleinschalige viering beleven, met elkaar in de gezamenlijke huiskamer, via de televisie, op elk moment van de week. Heel fijn voor ouderen die niet meer zo makkelijk naar de kerk kunnen.

De Sfeerviering geeft een leidraad aan spiritueel samenzijn in de huiskamer met o.a. gebed, een bijbelverhaal en samenzang. Tijdens de viering zijn er interactieve pauzemomenten met gesprekstips van Ds. Tim van Iersel, zodat u in de huiskamer met elkaar in gesprek kunt gaan over het thema van de viering.

Fijne Valentijnsdag!

 
Samen maken we het verschil, bedankt!