Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Nieuw bij STV: De STV Inspiratiekalender met tips voor kant-en-klare activiteiten

Nieuw bij STV: De STV Inspiratiekalender met tips voor kant-en-klare activiteiten

Ideeën opdoen voor gezellige activiteiten of passende afleiding in de huiskamer? Via de STV mediaspeler kun je eenvoudig en snel een leuke activiteit beginnen of afleiden van een bepaalde situatie. De keuze is werkelijk reuze. Daarom helpen we je graag een handje bij het kiezen van een passende activiteit met de STV Inspiratiekalender!

Vanaf nu geven we in deze maandelijkse verschijnende Inspiratiekalender wat praktische tips en suggesties voor activiteiten, inspelend op de actualiteit, het seizoen of zomaar, omdat het gewoon gezellig is om met elkaar in contact of bezig te zijn. De kalenders staan vanaf nu in het digitale Activiteiten handboek in het hoofdmenu onder 'Inspiratiekalender' en zijn gemakkelijk te raadplegen via de eigen (afdelings)tablet.

Gouden tip

Binnen enkele weken na de introductie van het maandoverzicht met activiteitensuggesties ontvingen we een collegiale tip van Géke Loos, activiteitenbegeleider bij zorglocatie Margaretha: “Ik print de Inspiratiekalender, plastificeer hem en leg ‘m in de huiskamer zodat de zorg er ook mee aan de slag kan. Dat maakt het extra makkelijk om een activiteit te beginnen.” Wat een goed idee! We hebben de tip meteen gedeeld in de daaropvolgende kalender. Uit de reacties blijkt wel dat velen haar voorbeeld volgen. Zo helpen we elkaar en ‘onze’ bewoners, voor meer leef- en werkplezier.

inspiratie-handboek4 Inspiratie-handboek3

Meteen aan de slag

De vele groepsactiviteiten uit het on-demand aanbod zijn geheel voorbereid zodat je meteen kunt starten. Elke activiteit bevat naast geselecteerd videofilm- en/of fotomateriaal, muziek of quizvragen via de TV ook inhoudelijke informatie. Met de 'Tips voor Interactie' krijg je bovendien praktische handvatten voor het maken van contact, het begeleiden van oefeningen of het ophalen van herinneringen. Dankzij de Inspiratiekalender krijgen zorg- en welzijnsmedewerkers nu iedere maand concrete ideeën voor de invulling van gezellige en gevarieerde activiteiten in de huiskamer.

Digitaal handboek op je eigen tablet

Als abonnee heb je op elk moment toegang tot alle ondersteunende informatie via je eigen (afdelings-)tablet. Handig omdat je zo ook tijdens het doen (of ter voorbereiding) van een gezamenlijke activiteit alle info er gemakkelijk op schoot bij kunt houden.

Inspiratie-handboek  Inspiratie-handboek2 

Het digitale Activiteitenhandboek bevat zeer uitgebreide ondersteunende informatie voor de (jongere) medewerker, gastvrouw, woonondersteuner of vrijwilliger, boordevol nostalgische weetjes uit het dagelijks leven van vroeger, voorbereide gespreksvragen, zintuigprikkelende en praktische tips. Inhoudelijke en praktische ondersteuning welke je eenvoudig kunt integreren in je eigen activiteitenprogramma in de huiskamer. In het handboek vind je bovendien aanvullende tips om er een uitgebreidere (thema) activiteit van te maken. Nog nooit was het starten van een gezamenlijke activiteit zo eenvoudig en binnen handbereik.

In het on-demand menu op TV onder ‘Aanraders’ worden vanaf nu naast nieuwe Activiteiten ook de tips uit de Inspiratiekalender opgenomen. Collegiale tips en suggesties voor nieuwe activiteiten zijn altijd welkom.

Dementievriendelijk TV- en activiteitenaanbod

Via de STV mediaspeler ontvangen zorg- en verpleeglocaties dagelijks een geheel bijgewerkt 24-uursprogramma én heb je toegang tot het uitgebreide on-demand aanbod met maar liefst 800 kant-en-klare Activiteiten. Of het nu gaat om activerend, sfeerondersteunend of prikkelarm aanbod, er is voor elke situatie wat wils.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op.

 

69

Samen maken we het verschil, bedankt!