Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Fascinerende animaties zorgen voor Kijkplezier in de woonkamer!

Fascinerende animaties zorgen voor Kijkplezier in de woonkamer!

Verheugd presenteren we een nieuw genre in het activiteitenaanbod van de STV-box: een vrolijk genre met fascinerend ‘Kijkplezier’. Leuk voor jong én oud!

Van computerspel naar belevingsgerichte animatie

Het belevingsgerichte aanbod in de STV mediabox, te vinden onder 'Beleven', is uitgebreid met 'Kijkplezier'. Het nieuwe genre bevat o.a. fascinerende animaties van ‘Line Rider’ door Amerikaan Mark Robbins. Van oorsprong is Line Rider een computerspel dat door een Sloveense student werd gemaakt voor een examenopdracht. Het spel werd onverwacht in 2006 een internetfenomeen. In het spel rijdt het poppetje 'Bosh' op een slee over lijnen die je met een muis kunt tekenen. Om het wat uitdagender te maken kun je meerdere gecompliceerde banen toevoegen met ingewikkelde loopings en andere stunts. 

Fascinerend en verrassend tegelijk

Mark Robbins maakte een serie pakkende 'Line Rider' animities op bekende klassieke muziekstukken. Precies op de maat van de gekozen muziek maakt het sleetje een fantastische rit langs lijntjes en maakt 'stunts' via obstakels, het is werkelijk fascinerend om naar te kijken. Je kunt je ogen er gewoonweg niet vanaf houden. In sommige filmpjes van slechts een paar minuten zit maanden werk. 

Daarnaast heeft hij geweldige video’s gemaakt van knikkerbanen, waarin hij gebruik maakt van blokjes, ping pong balletjes, knikkers en magneten. Wat een werk is dat geweest om de knikkers of ping pong ballen zo te laten rollen dat ze precies het parcours volgen wat hij van te voren in gedachten heeft. Je wordt regelmatig verrast. Echt knap, wat een oefening en geduld om het allemaal uit te denken!

We zijn enorm blij dat we jullie zijn prachtige werk kunnen laten zien. Samen met Mark Robbins wensen we jullie veel Kijkplezier met dit bijzondere beleefaanbod in het verpleeghuis!

 
Samen maken we het verschil, bedankt!