Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Zorgartiest Erik Potters: "Alle optredens afgelast, maar ik ga tóch wat doen voor bewoners"

Zorgartiest Erik Potters: "Alle optredens afgelast, maar ik ga tóch wat doen voor bewoners"

Afgelopen donderdag ontvingen we een sms: 'Wederom is m'n agenda van hartstikke vol naar nul optredens. Best een ramp, maar het voordeel is dat ik weer tijd heb. Is het een idee als ik voor jullie huiskamers, voor mensen met dementie, een klein kerstprogramma opneem? (1/2 uurtje ofzo) groetjes, Erik Potters". Daar waren we even stil van. Wat een geweldig idee! 

Muzikant, muziekagoog, zanger/pianist, bastuba en djembé-speler, percussionist en cabaretier Erik Potters deed afgelopen voorjaar mee met onze Zorgartiest-actie om een voorproefje van zijn optreden te laten zien in de huiskamer van het verpleeghuis via onze STV mediabox. Zodat bewoners, ook tijdens de lockdown, toch nog een beetje konden genieten. En zorgmedewerkers konden dan meteen kennismaken met zijn talent en passie en via de contactinfo (wanneer de deuren weer open zouden gaan) rechtstreeks contact met hem opnemen. 'ZneriK', zo luidt zijn artiestennaam, treedt veel op in de zorg en mist het contact met de bewoners. Zo ontstond zijn idee om deze kerst toch iets voor hen te kunnen doen.

Niet lang na ons telefoongesprek ontvingen we van Erik bericht. "We kunnen maandag opnemen in de studio van de LOVO (Lokale Omroep Vereniging Oisterwijk). Zij stellen graag de studio en hun mensen hiervoor beschikbaar. En...," zo vertelt hij verheugd, "het kerstprogramma wordt nu met semi- professionals gefilmd." 

Vandaag ontvingen we zijn kerstprogramma vol herkenbare, sfeervolle liederen en verhalen. "Dat vinden bewoners echt het leukst", aldus Erik. Een heerlijke activiteit om in de huiskamer met elkaar mee te zingen en samen van te genieten. Zojuist hebben we Erik's muzikale meezing- en luisterprogramma geplaatst in de STV mediabox onder 'Aanraders', speciaal voor de kerst. 

Ook verzorgingshuizen zonder GeheugenVenster-abonnement kunnen van de kerstspecial genieten via Youtube: https://youtu.be/k49Lsm2Q0j4. Zegt 't voort, zegt 't voort!

Dankjewel Erik voor dit hartverwarmende initiatief. Je bent een kanjer!

Wil je Erik na de lockdown boeken voor een optreden binnen of buiten jouw zorglocatie? Bel 06-5370 5900 of mail naar info@erikpotters.nl.

 
Samen maken we het verschil, bedankt!