Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

logo
Spiegelen doen we automatisch, of niet?
Spiegelen2

BrainWorkshop 'Dementie & GeheugenVenster'

Stel u voor: u heeft dementie. Dan komt er een moment dat uw zintuigen anders gaan reageren op wat er om u heen gebeurt en op wat u beleeft. Het effect van muziek op onze beleving kennen we allemaal. Maar wat betekent dit eigenlijk voor de verwerking van visuele prikkels uit de omgeving, van beelden die we zien via reclame, in films of op televisie? Wat gebeurt er in de hersenen van mensen met dementie en op welke manier kunt u beeld inzetten om gevoel, geheugen, gedrag en interactie positief te beïnvloeden?

Wat houdt de BrainWorkshop in?

In deze BrainWorkshop krijgt u informatie over de rol van visuele communicatie in ons leven en hoe we hier onbewust door geprikkeld en gestimuleerd worden. We gaan dieper in op het creëren van een ‘heilzame’ leefomgeving, waardoor mensen met dementie passend geprikkeld worden en als vanzelf houvast ervaren. Niet alle beelden hoeven ‘oud’ te zijn om te genieten in het hier en nu. U gaat bovendien zelf ondervinden wat bepaalde beelden met emotie en gedrag kunnen doen. U komt te weten hoe u visuele prikkels kunt inzetten als onderdeel van de dagstructuur, ter afleiding, als activiteit en bij het maken van contact. Bij een juiste toepassing kan het GeheugenVenster een waardevolle en praktische bijdrage leveren aan belevingszorg en tevens zorgvraag en werkdruk verminderen.

Behandelde onderwerpen:

  • hersenen en dementie
  • prikkelverwerking en ‘het zwarte gat’
  • observeren en reageren
  • Heilzame Dementie Omgeving
  • het effect van beeld
  • structuur en dagritme ‘Thuis in het Verpleeghuis’
  • stimuleren en activeren

Kortom, een interessante en informatieve workshop over de invloed van beeldmateriaal als onderdeel van de ‘heilzame omgeving’ en het effect, gemak en plezier van visuele dagritme ondersteuning. Kijk en beleef met andere ogen!

Voor wie?

Zorgprofessionals, welzijnsmedewerkers, vrijwilligers en iedereen die een welkom steentje bijdraagt aan de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Praktische informatie

De BrainWorkshop duurt ongeveer 2 uur en wordt gegeven binnen uw locatie. U verzorgt het scherm, een beamer voor aansluiting van onze laptop, luidsprekers en catering. Maximale groepsgrootte: 30 personen. De kosten bedragen € 395,-, inclusief hand-out van de presentatie. De reservering wordt definitief na vooruitbetaling.

Deze maatwerk-workshop wordt verzorgd door Dr. Paul Jansen, Dementiewijs, sociaal gedragsdeskundige, specialist in de Heilzame Dementie Omgeving. Meer informatie of inschrijven voor de BrainWorkshop? Download de folder of mail ons!

Tijdens de BrainWorkshop wordt beeldmateriaal gebruikt van Stichting STV GeheugenVenster.

NB. De workshop kan worden gecombineerd met ingebruikname van het STV GeheugenVenster dagprogramma. Medewerkers ontvangen dan na de Workshop de praktische handleiding en bedieningsinstructie.

 
 
Samen maken we het verschil, bedankt!