Herinneringen ophalen met muziek, beeld en fotocollecties
Nostalgie
Beweegoefeningen voor in de stoel
Stoeloefeningen
Inspelen op de behoefte in de huiskamer
Aquarium2

On-demand aanbod op elk gewenst moment

Naast het STVi 24-uurs kanaal heb je de beschikking over een extra aanbod voor het samen doen van activiteiten in de gezamenlijke huiskamer, om in te kunnen spelen op momenten van onrust of andere momenten (bijvoorbeeld tijdens werkoverdracht) wanneer positieve afleiding gewenst is. Deze on-demand Activiteiten kun je starten (en pauzeren) op het moment dat daar behoefte aan is. Het aanbod bevat kant-en-klaar voorbereide huiskamer activiteiten met verzamelde nostalgische videobeelden, foto’s, muziek of kleine themaquizjes.

Met de ruim 700 verschillende huiskamer activiteiten omschrijft onze on-demand videotheek zich het beste als een soort digitale 'themakoffer' of 'beleefbox' voor het samen doen van plezierige activiteiten en het maken van contact. Medewerkers noemen het gevarieerde online muziek- en beeldaanbod zelfs de 'mini-netflix voor de dementiezorg', zeg maar 'Alz-flix'! Bekijk hier in vogelvlucht het gevarieerde aanbod:

Digitaal Activiteitenhandboek

De activiteiten in het on-demand menu bevatten 'Tips voor Interactie' met handvatten voor het maken van contact, begeleiden van oefeningen of het ophalen van herinneringen (ook handig wanneer men vanwege het leeftijdsverschil niet bekend is met het tijdsbeeld). Deze inhoudelijke informatie wordt voorafgaand aan elke activiteit weergegeven op je TV.

STVi HandboekBovendien heb je via eigen (afdelings-)tablet toegang tot het digitale Activiteitenhandboek welke je tijdens het doen van een gezamenlijke huiskameractiviteit er gemakkelijk bij kunt houden. Het digitale Activiteitenhandboek bevat ondersteunende informatie voor de (jongere) medewerker, gastvrouw, woonondersteuner of vrijwilliger, boordevol nostalgische weetjes uit het dagelijks leven van vroeger, voorbereide gespreksvragen, zintuigprikkelende en praktische tips. Concrete en praktische ondersteuning welke je eenvoudig kunt integreren in je eigen activiteitenprogramma in de huiskamer. Nog nooit was het starten van een gezamenlijke activiteit zo eenvoudig en binnen handbereik.

Keuzemenu in de STV-box

Het complete aanbod wordt ontvangen via een zgn. TV-box. Je kunt het 24-uursprogramma onderbreken met de afstandsbediening van de STV-box om een on-demand Activiteit te starten op elk gewenst moment. Het on-demand aanbod bestaat uit de volgende thema's: 

 
Aanraders

Aanraders

On-demand: dit genre bevat tips, aanbevelingen en favorieten. Zo wordt u in één oogopslag geïnformeerd over het nieuwste aanbod, inclusief suggesties van uw collega's.
Beleven

Beleven

On-demand: Droombeelden, Fietstochten, Gespreksstof, Humor, Kunst, Landschap & Erfgoed, Verhalen en Wandelingen.
Bewegen

Bewegen

On-demand: Beweeg je fit, Dansorkest, Luchtdirigeren, RollatorFIT, Stoelgym Olga en Tai Chi.
Dagritme

Dagritme

On-demand: Nostalgische Rustliederen, Wakker worden, Maaltijd, Middagrust, Haarduurtje en zelfs Afkoel-TV.
Muziek

Muziek

On-demand: Feestmuziek, Filmmuziek, Meezingliedjes en Zorgartiesten!
Natuur

Natuur

On-demand: Dieren en Natuurfilms.
Religie

Religie

On-demand: EO Nederland Zingt, Sfeerviering, Zandverhalen en enkele overdenkingen.
Reminiscentie

Reminiscentie

On-demand: herinneringen ophalen over Ambachten, Dagelijks leven, Amusement van vroeger, Kerst, Oudhollandsche filmbeelden, Vervoer, 5 mei viering en Voetbal.
Themagesprek

Themagesprek

On-demand: uiteenlopende gespreksonderwerpen voor een kant-en-klare activiteit, inclusief videobeelden, foto's en ter afsluiting een Themaliedje of quiz.
Fotocollecties

Fotocollecties

Premium fotoselectie voor het ophalen van herinneringen of een leuke spelactiviteit. Het kanaal zelf bevat ruim 80 wisselende themacollecties met meer dan 5.000 foto's.
Mijn bestanden

Mijn bestanden

Je kunt ook eigen foto's en filmpjes uploaden zodat je deze met elkaar in de eigen huiskamer kunt bekijken op elk gewenst moment.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!